Select Page

Benzinăriile din România sunt luate cu asalt, după ce informația potrivit căreia prețul la benzină și motorină va trece de zece lei a făcut ocolul țării. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că isteria a pornit de la operatorul Mol, care a crescut prețurile din cauza plafonărilor din Ungaria. „Lanțul Mol a scumpit în această seară la 9 lei. Are probleme cu aprovizionarea din Ungaria. Acesta este motivul. Avem un conflict la frontieră, iar un mesaj de la benzinăria din Beiuș mi se pare că face parte dintr-un război hibrid”, a spus acesta miercuri seara la Antena3.

„Se vor mări prețurile, dar la miezul nopții. Am vorbit cu unii dintre ei, mi-au spus că îl vor crește, la noapte, cu 15 bani. Am vorbit cu Rompetrol și cu OMV Petrom și unul dintre ei mi-a spus că va mări prețul la noapte”, a declarat ulterior Virgil Popescu la România TV.

La benzinăriile din Timișoara, spre exemplu, cozile numără de la câteva zeci de mașini la peste o sută, mulți dintre șoferi plângându-se că nu au mai văzut așa ceva „de pe vremea lui Ceaușescu”. Autoritățile fac apel la calm și anunță controale drastice la benzinăriile care au majorat nejustificat prețurile.

Coincidență sau nu, se întâmplă exact în ziua în care SUA a impus embargo asupra petrolului, gazului și cărbunelui din Rusia, ca sancțiune pentru conflictul din Ucraina. Măsura a fost primită la Kremlin ca o declarație de război economic.  „SUA au declarat război economic Rusiei şi poartă acest război (…) Însă acest dezmăţ ostil declanşat de Occident complică foarte mult situaţia şi ne forţează să ne gândim serios la paşii următori”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.