Select Page

„Când se bat regii, cad pionii… Cei care-și doresc intrarea noastră în război nu pot fi decât oligofreni”, scrie cunoscutul avocat timișorean Alexandru Mușătoiu pe pagina sa de facebook, într-o postare referitoare la implicarea României în conflictul din Ucraina.

„Oamenii simpli au fost tot timpul victimile demenților bolnavi de putere. Când se bat regii, cad pionii. Tot timpul. Nu e nimic nou sub soare în afară de propaganda la cote ridicole (posibilă datorită progresului tehnologic, internet etc). Așa că prefer să fac un gest umanitar în liniște, când simt nevoia, iar în rest să rămân cu mintea limpede, departe de istericale și ipocrizii. ‘Miștocăreală’ e la adresa propagandei menită să îndobitocească. Nu-l urăsc pe Putin, nici pe Biden, nici pe Ursula, doar râd de ei”, mai scrie avocatul pe pagina căruia sarcasmul la adresa principalilor actanți ai conflictului este nelipsit de câteva zile.

„Îmi doresc ca țara noastră să păstreze o poziție de neutralitate și să se limiteze la ajutor umanitar. Asta ca să mai avem o țară. Nu cred că NATO ne va apăra – declarațiile războinice sună bine dar, la sfârșitul zilei, nici o țară nu-și va decima propria armată ca să apere România. Cei care-și doresc intrarea noastră în război nu pot fi decât oligofreni. Pe scurt – la ajutor umanitar înainte, la război înapoi”, punctează fără menajamente avocatul Alexandru Mușătoiu.