Select Page

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a declarat la Chișinău că americanii au investit un miliard de dolari în asistența militară acordată Kievului și că în acest moment este examinată trimiterea unor avioane de luptă în Ucraina.

„În ultimul an am furnizat 1 miliard de dolari Ucrainei pentru asistență militară, noi suntem într-o conversație foarte activă cu oficialii ucraineni, cu președintele, ministrul de Externe cu care am vorbit pentru a vedea care sunt nevoile lor la ultima oră și vrem să vedem noi împreună cu partenerii noștri ce putem să furnizăm. Acum examinăm pasarea avioanelor către Polonia în Ucraina să vedem cum putem să facem acest lucru în caz că Polonia va decide să furnizeze aceste avioane”, a spus Blinken la Chișinău, potrivit publicației moldovene unimedia.info.

Citește și: Rusia nu exclude ciocnirea cu NATO!

Vizita în Republica Moldova are loc după ce Secretarul de Stat american s-a aflat sâmbătă în Polonia. Antony Blinken a promis că SUA vor face tot posibilul pentru a ajuta Republica Moldova și că Președinția americană a cerut alocarea a 2,7 miliarde de dolari pentru gestionarea crizei umanitare din regiune, o parte din bani urmând să ajungă și la Chișinău.