Întrebări pe cât de cutremurătoare, pe atât de pertinente, lansate public de doctorul Lucian Duță într-o postare pe pagina sa de socializare. „Am ales să practic medicina pentru că iubesc oamenii. Poate și pentru că nu am vrut să trec degeaba prin viață!

NU accept să fiu catalogat de nimeni ca pro ceva sau cineva.

M-am născut și trăiesc aici, în România. Sunt obligat să-mi pese de mine, de familia mea, de prietenii mei și de conaționalii mei. Abia apoi poate mă pot gândi la soarta altor neamuri. România și românii sunt pe primul plan!” scrie fostul director al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

„De aceea vreau să mi se răspundă la următoarele întrebări:

1. E posibil scenariul conform căruia Rusia are pe masă opțiunea să dea O SINGURĂ lovitură nucleară limitată la Deveselu?

2. Dacă în urma acestei lovituri ar muri câteva zeci de mii de români, ce facem?

3. În cazul că s-ar întâmpla situația de la punctul 1, NATO ar ataca nuclear Rusia?

4. NATO a informat guvernul României despre un scenariu posibil aferent punctului ? Dar despre soluțiile la întrebările 2 și 3?

5. De ce nu se mai găsesc pastile cu iodură de potasiu în farmacii? (soluția iluzorie de salvare în caz de atac nuclear)?

6. Oficialii României au răspuns la întrebările de mai sus?

VREAU GARANȚII ȘI MĂSURI CONCRETE CĂ NU VOR MURI ROMÂNI PT CA ALTORA SĂ LE FIE BINE! NU TREBUIE SĂ MĂ JUSTIFIC CU NIMIC PT CELE SCRISE”, punctează în finalul postării sale doctorul Lucian Duță.