Select Page

Chiar dacă este departe de popularitatea pe care o înregistra cândva, pagina oficială de facebook a Președintelui Klaus Iohannis oferă una dintre puținele posibilități de a „lua pulsul” felului în care privesc românii diverse decizii luate la vârful statului. Criza din Ucraina este un exemplu grăitor.

Postarea prin care Klaus Iohannis anunță că România „condamnă cu fermitate recunoașterea de către Federația Rusă a „independenței” autoproclamatelor republici separatiste din Donețk și Luhansk” și „își reafirmă susținerea puternică pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei și va acționa în coordonare cu partenerii și aliații săi pentru aplicarea măsurilor de răspuns potrivite” a strâns în 16 ore peste 12 000 de reacții și aproape 8 000 de comentarii. Peste 3 500 dintre reacții denotă amuzamentul și aproape 1 000 reflectă starea de furie, în timp ce comentariile indică faptul că românii nu prea îmbrățișează „fermitatea” președintelui.

„Trebuie convocat de urgență CSAT săptămâna viitoare” reacționează ironic Beniamin, în timp ce Ștefan îi reproșează președintelui că „fermitate” este „exact cuvântul pe care n-ar trebui să-l folosiți niciodată. În vocabularul dumitale el nu înseamnă nimic”, iar Adrian întreabă: „De unde vorbește Herr Professor, din bunkerul prezidențial, din Florida ori din Alpii Austrieci?”

„Domnule presedinte, sper ca e o gluma proasta. E aceeasi Ucraina care ingnora drepturile comunitatilor romanesti de pe teritoriul ei? E aceeasi Ucraina care spune ca Bucovina de nord si tinutul Herta au fost dintotdeauna ale Ucrainei? E aceeasi Ucraina care a acaparat ilegal insule din spatiul maritim al Romaniei la Marea neagra? Haideti sa nu mai fim ipocriti!” reacționează Maryan. „Serios???? Dar de ce nu faceti referendum sa intrebati populatia daca sunt de accord cu implicarea Romaniei in acest aspect? Va asigur ca nici un roman nu doreste trupele nici unei tari pe teritoriul nostru! Intotdeauna cei care au fost neutri au avut cel mai mult de castigat. Priviti istoria, priviti Elvetia. Cat mai aveti de gand sa va bateti joc de noi?” întreabă Larisa, iar Constantin observă: „Domnule “președinte” cu părere de rău citind comentariile puse de oameni normali care poate unii au și alții nu aspirații politice, observ ca în proporție de 90 la suta lumea nu va iubește și nu este de acord cu deciziile care le luați pentru România…RIP iohanis”. „Mult mai interesante si mai destepte comentariile decat declaratiile domniei voastre! De toata jena!” punctează Ioana. Și comentariile continuă să curgă pe pagina lui Klaus Iohannis…