Select Page

Transporatorii amenință cu proteste pe fondul majorărilor uriașe și nejustificate ale polițelor RCA. Aceștia semnalează că s-a ajuns la situația aberantă în care polița pe 6 luni costă aproape cât cea pe un an și firmele de asigurări au ajuns să plătească doar 30% din daune, în timp ce instituțiile conduse de oameni numiți politic evită cu desăvârșire rezolvarea problemelor reale ale economiei și societății românești.

„În loc să protejeze cetățenii acestei țări, s-au transformat în susținătoare (prin neimplicare) ale celor care astăzi jupoaie un popor abandonat, dar a cărui răbdare se apropie de final. Piața de asigurări din România este total scăpată de sub control. Practic, asistăm la o creștere uriașă și nejustificată a prețului RCA, iar pe de altă parte, la o conduită din ce în ce mai intolerabilă a companiilor de asigurări, atunci când vine vorba despre plata despăgubirilor. Cu toate că prețul RCA s-a dublat, triplat și nu numai pentru transportatori, ci pentru toți cei peste 8,5 milioane de plătitori de polițe obligatorii RCA, pe fondul falimentului CITY și pe niște calcule numai de ei știute, companiile de asigurări având încasări și venituri duble, plata despăgubirilor se face prost, parțial și cu întârziere”, se arată într-un comunicat al Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România.

„Ăștia ne consideră pe toți proști. Pe lângă faptul că s-au dublat tarifele RCA, și nu numai la persoane juridice, ci și la persoane fizice, s-a ajuns ca polița pe 6 luni să fie de 800-900 de lei, iar cea pe un an, de 1.000 de lei. Nu se poate așa ceva, e strigător la cer, practic te obligă să faci pe un an. Asigurătorii, dar și unii de pe la ASF ne-au spus că aceste majorări au fost cauzate de creșterea prețurilor la gaze și la energie. Păi la ce folosesc ei gaze și energie electrică, au luat-o pe arătură? Mai mult, pe transportatori au ajuns să-i bage pe toți la risc ridicat, cu majorări de 30% ale polițelor, ceea ce este inadmisibil”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, pentru National.ro.

În aceste condiții, COTAR a inițiat campania „Hoția RCA blochează România!” și îi invită pe cetățeni să semneze petiția împotriva firmelor de asigurări, care urmează să fie transmisă Parlamentului României. Transportatorii îi îndeamnă pe șoferii români nemulțumiți de prețul RCA să își lipească  pe geamul mașinii o foaie de hârtie cu mesajul „PROTEST RCA!”. Totodată, transportatorii anunță că pregătesc proteste masive la Guvern pentru luna martie, dacă situația nu se va rezolva.