Select Page

„În urmă cu trei ani, așa-zisul mediu academic economic românesc (în fapt, un cuib de influenceri bovarici care nu se ridicau deasupra nivelului “autorilor” de ciripiri pe tuiter) și birocrația din BNR erau foarte speriați de OUG nr.114/2018. Au făcut mega-scandal în presă, la ambasade, la FMI, la UE etc. Au emis și o scrisoare deschisă contra acestei OUG”, amintește avocatul Gheorghe Piperea, privitor la scumpirile care îi aduc la disperare pe români în miez de iarnă.

„Reamintesc că OUG nr.114/2018 plafona prețurile la gaze și punea o taxă pe profiturile excesive, pe activele bancare și pe comisioanele administratorilor de fonduri de pensii. Actul normativ respectiv a fost torpilat ca și când ar fi fost amenințarea capitală contra “capitaliștilor” noștri de cumetrie.

Imediat ce a venit la guvernare, Orban, ajutat de unul dintre postacii din poză, a desființat toate aceste dispoziții care, azi, ar fi putut fi o plasă de siguranță pentru sărăciții României. Cîțu, cel mai rău și guraliv dușman plătit al acestei legi, era pe atunci ministru de finanțe. Și el, și Orban, au fost înfipți în acele posturi de K. Werner Iohannis, deși serviciile secrete știau că sunt și bețivi, și cu trecut infracțional. Și sponsorii lor corporatiști știau, dar exact astea i-au recomandat: vocea, talentul și vulnerabilitățile trecutului.

Asta ca să știți de unde vi se trage ceea ce pățiți acum și ceea ce veți îndura în următorii 2-3 ani. Creșterea aberantă a facturilor la gaze și electricitate este cauzată de modul greșit în care cei trei, mai sus enunțați, și consultanții lor, au conceput liberalizarea”, explică Gheorghe Piperea pe pagina sa de facebook.