Select Page

Șoferii europeni de camioane pun la cale un protest pe modelul „Convoiului Libertății” din Canada, care ar urma să adune pe 7 februarie la Bruxelles mii de transportatori nemulțumiți de restricțiile „pandemice” din toate colțurile Uniunii Europene. În Franța și în alte țări europene tiriștii se pregătesc intens pe rețelele de socializare, observă frenchdailynews.com. Deocamdată nu este clar dacă acestora li se vor alătura și lucrători din domeniul sănătății, al serviciilor de pompieri sau din alte ramuri.

„Convoiul Libertății” din Canada, alcătuit din zeci de mii de camioane și mașini, a ajuns sâmbătă la Ottawa, unde s-a transformat într-o uriașă manifestație împotriva ordinelor de vaccinare obligatorie și a politicilor liberticide impuse de guvern sub pretext epidemiologic chiar în fața Parlamentului. Premierul canadian Justin Trudeau a pretins inițial că este în izolare, pentru ca apoi să se afle că și-a părăsit locuința din capitală împreună cu familia, pentru a se muta într-un loc secret, ale cărui coordonate nu vor fi dezvăluite din motive de securitate, relatează CBC, citat de The Independent.

Presa franceză a depistat, deocamdată, grupuri de organizare a Convoiului European al Libertății în Hexagon, Belgia, Țările de Jos, Italia sau Finlanda, fără să poată oferi date despre adevărata amploare a protestului care țintește capitala Uniunii Europene.