Select Page

„De ce atata graba? Azi e miercuri. E cam pe la jumatatea weekend-ului…” este doar unul din cele aproape două mii de comentarii pe care președintele Klaus Iohannis le-a stârnit pe pagina sa de facebook prin postarea despre „urgenta” ședință CSAȚ ținută la o săptămână după ce a fost anunțată.

„Ii convocam pe rusi la o partida de golf și-i rupem pe crose”, scrie Andrei. „Doar respect ! Nu-mi inchipuiam ca reusiti in plin sezon de ski sa va faceti timp pentru altceva . Inca o data m-ati luat prin surprindere !” continuă tonul bășcălios prin comentariul lui Sergiu. „Ce-a zis CSAT-ul ? Se poate juca golf şi pe zăpadă, în România ? E safe ?” punctează ironic Robert.

Unele comentarii sunt, însă, dureros de sincere. „Daca iti imaginezi ca sotii sau copiii nostri vor merge la razboiul produs de sefii tai, te inseli amarnic. Oricum Romania este ocupata de mult…” scrie Georgiana. „Esti pe lângă. Conferința a fost aseară, cu șefii de state afectate. Ro are cea mai lunga granița cu Ucraina, iar pe tine te-au lăsat pe afara. ma întreb de ce?” comentează Lau.

„Domnule presedinte, sunt sigur ca Romania nu are de ce sa se teama de un conflict in Ucraina, Rusia nu ar avea un motiv plauzibil pentru o agresiune impotriva tarii noastre, dar daca cumva vor fi antrenati insurgenti pe teritoriul tarii noastre, sa nu va asteptati ca populatia sa sprijine o “cauza defensiva”. Poate se vor lua si niste masuri strategige cu privire la o infrastructura feroviara adecvata catre vest…Pana ajung tancurile americane cu trenurile noastre, ne mananca rusii cu fulgi cu tot. Cu respect, un fost militar si veteran de razboi”, scrie Valentin.

„Ați convocat după ,,o săptămână” CSAT-ul sa ne spuneți că ..ce?. Deja știam de la Francezi că vin suplimentar câtiva militari…. Domnule Președinte de ce nu ați discutat în CSAT problemele celor 400.000 de Români din Ucraina??? Știti că sunt persecutați de guvernul Ucrainean? Știți că nu mai exista nicio școală cu predare în limba Română in Bucovina Istorică? Știți că Institutul Român de la Cernăuți a fost ,, prădat” de autoritățile Ucrainene!? Le-au confiscat manuscrise, cărți, hărți ale României Mari și nu, numai!! Astea sunt problemele noastre!!!!! Apropo sunt sigur că nu știți… Ungurii au scoli in Ucraina cu predare în limba maghiară! Rușine să vă fie , nu ați făcut nimic pentru Români!!!!!” punctează Sorin.

În trei ore, postarea Președintelui a strâns peste 2 500 de reacții, din care aproape 1 000 sunt emoticoane ce semnifică râsul și aproximativ 500 din cele care semnalează furia.