Select Page

„Fabrici noi peste tot pana in 2030 daca nu mai vrem crize economice (…) e timpul ca politicienii, profesorii de economie si consultantii care s-au prins de abia in 2022 ca nu mai producem mai nimic in Romania sa se retraga o vreme, sa stea linistiti”, le recomandă guvernanților pe un ton lipsit de menajamente Dragoș Damian, CEO la Terapia Cluj, într-o postare pe pagina sa de facebook.

„Economia Romaniei creste? O economie care pierde 100 de mii de muncitori pe an care pleaca in vest, o economie de consum din import care adanceste toate deficitele, o economie care creste din inflatie – pe care au “cerut-o” romanii pentru ca nimeni nu le-a spus sa fie cumpatati, sa nu cheltuie in 2021 in razbunare tot ce au economisit in 2020, o economie sfasiata de pandemie pentru care se cheltuie zeci de miliarde fara cap – nu este nimic sustenabil la acest tip de economie”, susține Dragoș Damian.

„Asadar gata cu prostiile, politicienii sa lase politicianismele si sa intre intr-o competitie de atragere in urmatorii 10 ani de investitii de productie industriala, FABRICI si UZINE, ca sa ne intelegem bine. Am culcat la pamant vreme de 25 de ani 7500 de fabrici si uzine, este momentul sa punem in locul lor altele. Ar trebui sa fie lege ca fiecare primar de oras mare sa fie obligat sa deschida cel putin o fabrica pe an de mandat si sa nu mai aiba voie sa candideze din nou daca n-a facut-o. Ar trebui sa fie lege ca fiecare premier si presedinte de partid sa aiba consultant un director de fabrica cu minim 1000 de angajati, pentru a intelege exact cat de sustenabila si anti-criza economica este o industrie care produce pentru consum domestic si export”, punctează Dragoș Damian, cunoscut pentru realistele sale poziționări protecționist-suveraniste în domeniul economic.

Citește și: În loc să aruncăm 3 miliarde de euro…