Select Page

Exista déjà o uriașă eroare la Primăria Timișoara. Una instalată acolo cu mare „avânt muncitoresc” și „brigadă de agitație urbană” disimulată în „societate civilă” a urbei. Uite că a mai apărut una, s-o încalece: la 24 de ore după „desantul” lui George Simion, curg în valuri comentariile resuscitatei „armade fritziene” ce amuțise aproape complet de câteva luni. Cu 24 de ore înainte, Dominic Fritz era în corzi, acum respiră bine-mersi din jilțul victimei, cu aer de erou oblojit și mângâiat din toate părțile.

Tare îmi e că în viață, de multe ori, e ca în matematică: minus cu minus dă plus. După un an de mandat târâit între gafe, aroganță și habarnism, Dominic Fritz se afla în cădere liberă ca imagine și încredere. Amenda uriașă de la Colterm, decizii scandaloase sub pretextul reformei, blocaje pe întregi paliere, tone de vorbe goale și acțiuni pentru care „mitul neamțului” nu mai avea la dispoziție explicații, dărâmau pas cu pas experimentul de la Timișoara. Cu doar o zi înainte de vizita lui George Simion, Dominic Fritz tocmai încasa din toate părțile critici și lovituri ce l-ar fi spulberat complet ca imagine și încredere, după ce demonstrase cu seninătate că edilului care închidea un oraș „de-a ficea” anul trecut, i se rupe de fapt despre reguli elementare impuse în pandemie.

Până să pună pe roate „Liga anti-Fritz” care să-l dea jos pe „primarul parașutat din Germania”, după cum a anunțat la conferința de presă a doua zi, George Simion tocmai l-a băgat la reanimare și l-a scos pe picioare cu o viteză incredibilă pe cel poreclit prin oraș „DoNimic”. Primarul e din nou pe val, în fruntea unei armate ca sculate din morți, ce urlă despre naționalism ca fenomen de grotă-gloată-regres…

Vreau să cred că a fost vorba despre o simplă eroare. Una din care se va învăța că dacă lași prea mult din apucăturile de galerie prin primărie, riști să umpli de conținut etichetele goale sub care se încearcă suprimarea sentimentului de apartenență, dragoste și grijă față de ai tăi, care este naționalismul. Și aș mai vrea să cred că „plusul” adjudecat de globaliști din cele două „minusuri” de la Primăria Timișoara e accidental și nu va deveni, voit și dirijat, formulă de lovitură fatală în inima prea-încercatului și atât de necesarului naționalism românesc!