Select Page

Replică usturătoare din partea lui George Simion pentru Dominic Fritz, după ce acesta s-a plâns pe pagina sa de facebook că „o bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică”. Liderul AUR ne-a declarat că încerca să obțină o audiență și că recomandă „presei locale locale cumpărate de USR” să ia un interviu revoluționarului Ioan Bânciu, înainte de a distorsiona cele întâmplate, „să vadă cum nu a avut nici bani de coroane din cauza acestui primar incompentent, care nu-l primește de o lună și jumătate într-o simplă audiență”.

„Domnul Fritz face ce a învățat de la Iliescu și de la Iohannis, ne face legionari… Noi nu avem nicio treabă cu cei de la Noua dreaptă, nu știu cum au apărut, din câte am înțeles abia peste jumătate de oră aveau ei un protest acolo. Oamenii care au intrat în primărie erau timișoreni, nu aduși cu autocarul… manipulări standard, din partea acestui primar parașutat”, ne-a spus George Simion, subliniind că „ajunge cu parașutările din Germania!”

Contactat telefonic, revoluționarul Ioan Bânciu confirmă cele spuse de liderul AUR. „L-am votat pe Fritz, și acum uite ce ne face… Practic, ne-a blocat toate evenimentele, pe care le oficiam cu spijinul financiar al Primăriei… De primit nu ne-a primit, oamenii pe care și i-a pus la Casa de Cultură a Municipiului habar nu aveau că mergem an de an să facem parastas acolo unde s-a aruncat cenușa morților noștri sau despre alte evenimente. Pe George l-am cunoscut cu mulți ani în urmă, că vine din 2005 la marșurile în memoria Revoluției de la Timișoara. Nu sunt membru AUR, dar ultima oară când ne-am întâlnit la o manifestare de la București și a auzit prin ce trecem, ne-a promis că va veni să ne sprijine”, spune vicepreședintele Memorialului Revoluției.

În decembrie 2020, sosit din nou la Timișoara pentru a participa la evenimentele comemorative, proaspătul deputat George Simion a avut parte de un tratament greu calificabil din partea unor organizații de presă și a unor eterne figuri ale „societății civile”, implicate, printre altele, în sprijinirea candidaturii lui Dominic Fritz. George Simion nu a fost lăsat atunci nici măcar să aprindă o lumânare pe treptele Catedralei, în memoria celor căzuți la Timișoara în Revoluție. Scenariul s-a repetat și astăzi la Timișoara. „Ne spune nouă unul dintre jurnaliștii de la site-urile useriste din oraș că e o „impietate” să cântăm „Imnul Golanilor”? Păi… ne dau ei voie cine să cânte „Imnul Golanilor” și cine nu? Să-i contacteze pe revoluționari precum Ioan Bânciu și Ioan Savu, că sunt din Timișoara și au multe de spus, și după aceea să vorbească”, ne-a mai declarat co-președintele AUR George Simion.