Select Page

Val de reacții pe întreg mapamondul, după ce judecătorul australian Anthony Kelly a respins anularea vizei lui Novak Djokovici, iar jucătorul sârb a obținut, astfel, dreptul de a participa la Australian Open. „Singurul lucru care mai rămâne de făcut este să câştige din nou trofeul şi să plece de acolo fără a mai reveni vreodată”, i-a urat tenismanul american John Isner, numărul 24 mondial, relatează Reuters.

Citește și- „Nole-revoluție”: Djokovici, interzis în Australia!

„Incompetenţă totală! Ca în orice altceva. Dacă ei chiar nu l-ar fi vrut, de ce naiba i-au dat viza să zboare aici? Aceasta a fost concepută ca o strategie uriaşă de distragere a atenţiei pentru că în lumea reală oamenii nu pot fi testaţi”, a declarat fostul premier australian Kevin Rudd, potrivit Agerpres. „Tot acest calvar a fost inutil. El a primit undă verde de la Tennis Australia şi de la doctori să joace în turneu şi atunci a intervenit politicul”, punctează fostul mentor al lui Nole, Niki Pilic. „Djokovic e un nesupus de-ai noștri…Браво, господине Ђоковићу! Respect! (…) Este game over pentru farsa plandemică”, reacționează avocatul român Gheorghe Piperea, unul dintre adversarii cei mai vocali ai reducerii drepturilor și libertăților pe motiv de pandemie din România.

Rafael Nadal a calificat controversa din jurul lui Novak Djokovic drept „un circ” și a glumit spunând că ar prefera ca numărul unu mondial să nu intre în competiție. „Indiferent dacă sunt sau nu de acord cu Djokovic în privința unor lucruri, justiția a vorbit și a spus că are dreptul să participe la Australian Open și cred că este cea mai corectă decizie”, a declarat Nadal pentru postul de radio spaniol Onda Cero, citat de Stiripesurse. „Novak versus restul lumii. Am mai văzut asta înainte, acum este diferit. Dacă el ajunge să-şi apere titlul şi să obţină 21 de Grand Slam-uri, va fi una dintre cele mai grozave poveşti de tenis spuse vreodată”, a declarat fostul jucător indian Somdev Devvarman. „Djokovic şi-a petrecut toată ziua în instanţă, cu toate dovezile prezentate şi în mod concret a câştigat… Hai să respectăm decizia instanţei şi să ne mutăm la cealaltă instanţă, unde se joacă sportul”, concluzionează Paul McNamee, fost director executiv al turneului Australian Open.