Select Page

Israelul nu plănuiește să oprească valul Omicron care cuprinde toată țara, ci consideră prin experții săi în sănătate că „glonțul magic” va consta, de această dată, într-o infectare la scară largă, titrează Jerusalem Post. „Numai prin expunerea naturală a celor protejați cu vaccinuri, văd acest virus devenind endemic”, susține prof. Cyrille Cohen, șeful laboratorului de imunologie de la Universitatea Bar-Ilan, care precizează: „al cincilea val s-ar putea încheia atunci când un număr mare de oameni vor fi infectați.”

„Numărul mare de persoane infectate cu Omicron care este așteptat în Israel și în întreaga lume poate crește semnificativ nivelul de imunitate al întregii populații și poate ajuta la eradicarea tulpinei Delta și a cel puțin încă uneia dintre celelalte variante”, a scris pe Twitter și prof. Eran Segal, biolog-analist la Institutul de Științe Weizmann din Rehovot.

Publicația îl citează și pe prof. Hagai Levine, președintele Asociației Israeliene a Medicilor de Sănătate Publică, potrivit căruia eforturile de a opri răspândirea lui ar fi, oricum, în zadar. „Ceea ce putem și trebuie să încercăm să facem este să îi protejăm pe cei mai vulnerabili cât mai mult posibil”, declară acesta pentru publicația israeliană. Levine recomandă „măsuri proporționale”, fără închideri de școli sau aeroporturi, și schimbarea paradigmei de abordare: trebuie încercată întărirea imunității și rezistenței comunității, în loc de a „gândi în valuri” stăvilirea, consideră expertul israelian.