Select Page

„În armată, absurdul era folosit ca o modalitate de instrucție. Exact asta se întîmplă acum și asta mă face să cred că vaccinul nu este un instrument de politică sanitară, ci este folosit ca un instrument ideologic”, susține Varujan Vosganian într-un interviu despre pandemie acordat jurnalistului Ion Cristoiu, în care cunoscutul politician face o serie de afirmații mai mult decât surprinzătoare.

Potrivit lui Vosganian, patru entităţi transnaționale sunt marii beneficiari ai pandemiei. „Primul: fondurile de investiții, care joacă pe bursă și care sunt în acționariatul, de obicei, al marilor corporații. În al doilea rând, băncile. Vă ”sparie” gândul să vă spun cât au câștigat băncile de pe urma lockdownului, pentru că toate deficitele bugetare s-au alimentat cu împrumuturi de la bănci… Al treilea mare câștigător este Big Pharma (…) şi al patrulea este IT&C. S-au dobândit averi fabuloase și s-au triplat activele celor care se ocupă de comunicații, de internet, de rețele sociale și așa mai departe. Aceștia patru, care pot să susțină și o anumită elită, un establishment politic planetar, sunt marii câștigători ai acestei pandemii pe care o lungesc cât pot și creează pretexte: când a început campania s-a inventat Delta, ca acum, când trebuie promovată doza a treia, să apară Omicron” afirmă Varujan Vosganian.

Şi seria de afirmaţii devine de-a dreptul şocantă: „Acest virus nu amenință rasa umană, amenință rasa albă. Africa neagră, fără Maghreb și fără Republica Sud-Africană, are aproape 1,1 miliarde locuitori. Are mai puține infectări și decese decât România, cu 18 milioane de locuitori.

Rasa galbenă, China, aproape că nu are infectări. Taiwan a avut o scurtă perioadă, în rest nu a avut absolut nimic. Japonia are marginal. Coreea de sud a avut o mică excrescență. Rasele diferă între ele, prin niște detalii proteice. Ei, bine, acest virus este îndreptat, ca țintă, în primul rând împotriva rasei albe. Se schimbă complet echilibrul lumii. Pe mine mă amuză când citesc că între SUA și Rusia continuă războiul rece. Păi, China…unde e China? Dacă luați acum listele cu principalii inovatori în domeniul IT veți vedea că majoritatea sunt firme chinezești. Europa a ajuns un detaliu, a pierdut competiția demografică, pe cea științifică și o pierde și pe cea culturală. Acest virus țintește emisfera nordică, țările cu democrații avansate și în care rasa albă este preponderentă. Acest virus destabilizează rasa albă. Nu mă întrebați de ce, pentru că e foarte riscant răspunsul la întrebarea asta, dar realitatea este asta”, spune fostul ministru.

Economist, statistician, scriitor și politician cu numeroase funcții deținute în statul român: „CV-ul lui Varujan Vosganian este mai mult decît impresionant, dar din el lipsește și a lipsit dintotdeauna statutul de conspiraționist”, remarcă Bogdan Tiberiu Iacob și tocmai de aceea interviul „poate – și trebuie – să dea frisoane, pentru că vine din partea unui om echilibrat, neștiut a viza de regulă senzaționalul ieftin și cu un intelect greu de contestat până și de dușmani”, consideră jurnalistul.