Select Page

Majoritatea întâlnirilor de serviciu vor fi găzduite în doi-trei ani de Metavers, lumea virtuală construită de companii precum Meta (fosta Facebook) şi Microsoft, anticipează miliardarul Bill Gates pe blogul său în postarea de sfârşit de an, relatează CNBC. Gates scrie că pandemia de Covid-19 „a revoluţionat” deja locul de muncă, mai multe companii ca niciodată oferind flexibilitate angajaţilor care doresc să lucreze de la distanţă. Practic, drumul e déjà bătut către „un spaţiu 3D cu avataruri digitale”. Ne apropiem de „un prag în care tehnologia începe să reproducă cu adevărat experienţa de a fi împreună la birou”, scrie miliardarul.

Actuala vizualizare bidimensională pe grilă, considerată de Gates tot mai depășită și pe care o aseamănă cu serialul „Hollywood Squares”, este ceea ce obţinem cu majoritatea platformelor de videoconferinţă, cum ar fi Zoom sau Microsoft’s Teams, notează Stiripesurse. Anunțul miliardarului vine într-un context în care impactul pe care îl are super-tehnologizarea în societate ridică tot mai multe semne de întrebare.

Citește și: Digitalizare cu efecte șocante

„Mai este ceva de făcut”, dar nu va trece mult până când metaversul va face ca munca la distanţă să se simtă mai puţin îndepărtată, spune Bill Gates. Companiile tehnologice precum Meta şi chiar platformele de jocuri precum Roblox şi Minecraft al Microsoft, încă dezvoltă lumile virtuale care vor alcătui metaversul. Și mai e nevoie de disponibilitate din partea utilizatorilor şi a angajatorilor, înainte ca viziunea pentru un loc de muncă virtual în metavers să devină realitate. Dar „aceste schimbări se vor intensifica în anii următori” iar „ideea este că în cele din urmă vă veţi folosi avatarul pentru a vă întâlni cu oameni într-un spaţiu virtual care reproduce sentimentul de a fi într-o cameră reală cu ei”, scrie miliardarul.