Select Page

Sindicaliștii din Poliție critică faptul că restricțiile nu sunt ridicate, deși România se află aproape integral în scenariul verde. Menținerea interdicțiilor și solicitarea certificatului verde în aceste condiții nu fac decât să sporească neîncrederea oamenilor în autorități, susțin polițiștii.

„Aceste restricții ar trebui să se ridice automat, în opinia noastră, în funcție de această incidență a cazurilor. Eu tocmai de asta spun că sunt adeptul unor măsuri ferme, luate rapid, dar cu aceleași mecanisme rapide de ridicare a acestor restricții, pentru ca omul să înțeleagă că trebuie să respecte anumite reguli, că este spre binele lui, dar să vadă și că ele sunt pe o perioadă determinată de timp, nu așa, de doi ani de zile stăm în stare de alertă. Pentru că altfel nu mă pot duce cu gândul decât la alte lucruri care nu sunt în firescul lor (…) Oamenii își pierd încrederea și din acest motiv, pentru faptul că nu văd o reacție rapidă și în ridicarea acestor măsuri”, a declarat Marius Ionescu, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual pentru National.ro.

Reacția SNPPC vine în contextul în care noul premier Nicolae Ciucă a dat semnale repetate că-și dorește ca proiectul de lege privitor la impunerea certificatului verde pentru accesul la muncă să treacă de Parlament cât mai curând, deși incidența cazurilor scade. Felul în care percepe publicul chestiunea reiese și dintr-un sondaj încă în derulare pe pagina publicației Hotnews: 85% dintre cei care i-au dat curs se pronunță împotriva vaccinării obligatorii. La fel gândesc și polițiștii, mai spune Marius Ionescu.

„Sunt multe lucruri contradictorii în ceea ce privește vaccinul. Slovenia interzice, iată, un vaccin aflat acum pe piață. Nu își asumă nimeni o situație clară cu privire la efectele adverse și cred că trebuie să lăsăm fiecare persoană să decidă dacă se va vaccina sau nu. Așa cum unii își asumă riscul să se vaccineze, așa au dreptul și ceilalți oameni să-și asume riscul să nu se vaccineze. Vedeți bine că poți să fii vaccinat și să ajungi în spital, să împrăștii virusul și să mori. Noi rămânem la părerea că cea mai importantă măsură este prevenția, prin toate mijloacele posibile”, a mai declarat președintele SNPPC, care consideră că cea mai eficientă metodă de oprire a răspândirii Covid este testarea masivă și carantinarea imediată a tuturor celor depistați pozitiv.