Select Page

O manifestație uriașă împotriva măsurilor restrictive ale guvernului, programată la Viena pentru 20 noiembrie, va aduce în premieră absolută în rândurile protestatarilor militari și polițiști. Cele două structuri au anunțat prin sindicatele lor că refuză să controleze permisul de sănătate impus de guvern în numele „libertății și demnității umane” și se vor alătura amplei demonstrații, informează Inpolitics.

Decizia vine la doar câteva zile după ce cancelarul austriac Alexander Schallenberg a hotărât să izoleze persoanele nevaccinate, decretând lockdown, și face parte dintr-un adevărat val de chemări lansat de sindicaliști și politicieni la o revoltă împotriva acestei măsuri de „ucidere a libertății”.

Obligația de control impusă de ministrul de Interne, Karl Nehammer, a fost deja respinsă de sindicatul polițiștilor. În plus, președintele Uniunii Forțelor Armate austriece (sindicatul militarilor) Manfred Haidinger a publicat imediat după anunțarea protestului o scrisoare în care arată că militarii vor să „apere drepturile și libertățile fundamentale”, precizând că „toată lumea” este autorizată să demonstreze, chiar și în lockdown. În acest sens, el amintește în scrisoare că „interzicerea unei adunări cetățenești, precum și interzicerea întrunirii partidelor politice au fost recunoscute ca ilegale” de către Curtea Administrativă din Viena.