Select Page

Sondaj cu rezultate zdrobitoare pentru campania de forță a celor care vor să impună obligativitatea certificatului verde la locul de muncă! Realizat de publicația Hotnews, cunoscută pentru orientarea sa progresistă, sondajul a atras în mai puțin de 24 de ore votul a peste 60 000 de români. Aproximativ un sfert au răspuns la întrebarea  „Sunteți de acord cu certificatul verde COVID-19 obligatoriu pentru toți angajații de la stat și privat?” cu „Da, pentru toți”. 71% dintre români resping ferm condiționarea accesului la muncă de deținerea unui astfel de certificat!

Insistența și graba cu care se derulează în Camera Deputaților procesul de impunere a proiectului de lege care a căzut la Senat stârnește din ce în ce mai multe reacții în plan civic. Zeci de avocați și medici au semnat o scrisoare deschisă prin care le cer deputaților să respingă proiectul de lege privind introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă.

Semnatarii atrag atenția că certificatul nu poate fi un instrument de combatere a transmiterii virusului și, drept urmare, scopul legii nu poate fi atins. În plus, proiectul de lege neagă drepturile și libertățile cetățenilor și încalcă principiul legalității, întrucât nu s-a întocmit nici un studiu de impact, iar în motivare se fac numai afirmații care nu se fundamentează pe vreo dovadă, susțin autorii petiției care poate fi citită și semnată AICI. În plan politic, singura formațiune parlamentară care a anunțat că se opune acestui proiect și va vota cu toți aleșii săi împotriva oricărei „certificări” de acest tip a angajaților este Alianța pentru Unirea Românilor.