Select Page

Bulgaria va emite de joi și „certificate verzi” bazate pe teste de anticorpi, a anunţat ministrul Sănătăţii Stoiko Kaţarov, relatează novinite.com. Documentul va fi valabil numai pe teritoriul Bulgariei, pe o perioadă de trei luni.

„Cerinţa este să se efectueze un test de laborator, iar în cazul în care valorile depăşesc nivelul stabilit de către experţi o persoană poate primi un certificat valabil 90 de zile”, a declarat Kaţarov potrivit stiripesurse.ro, care preia știrea în România.

„Scopul este (ca acest certificat) să fie deţinut de către persoane care sunt relativ bine protejate de următoarea infecţie cu (noul) coronavirus. Asta înseamnă că oamenii nu doar s-au îmbolnăvit, ci îmbolnăvindu-se sunt protejaţi”, arată virusologul Radka Argirova.

Testele cu privire la anticorpi IGg (imunoglobulina G) vor fi disponibile și în farmacii. Rezultatul testului de laborator are un număr de referinţă, pe care persoanele testate îl vor putea introduce în Sistemul Naţional de Informaţii Sanitare şi primi certificatul, potrivit aceleiaşi surse.