Select Page

Faină prima zi! Soldată cu râs ca la bancurile nu tocmai inteligente, dar foarte seci: știri cu sediile ANAF transformate în fortărețe pentru mulți dintre cei aflați în treaba de a da bani statului, școlărei mai mici sau mai mari trântiți într-o vacanță scoasă din puțul nu tocmai generos al înțelepciunii ministeriale…

Ceva haz și a doua zi, când  am dat peste postarea unei amice care povestea cum va delega niște operațiuni destul de personale în sarcina avocatului care este, pentru a le putea pune pe roate prin nu știu ce instituții. De prin a treia zi tot încerc să aplic rețeta aia din bătrâni, cu hazul de necaz, și nu-mi mai prea iese: ne-au povestit niște prieteni cum i-au ușchit de la Evidența Populației, pe motiv de certificat lipsă. Aveau programare pentru a-i face feciorului primul său buletin!

Și de atunci, tot curg exemple despre cât de tristă e toată bășcălia asta. La Hidroelectrica, de exemplu, activitatea de mentenanţă este asigurată prin servicii subcontractate, iar aplicarea acestor reguli poate conduce la disfuncţionalităţi majore, posibile avarii şi, în contextul energetic naţional, la un dezastru de proporţii. Dedeman, cea mai mare afacere românească, se confruntă cu o scădere a numărului de clienți la aproape jumătate, iar unda de șoc poate fi de-a dreptul devastatoare: magazinele sunt aprovizonate în proporţie covârșitoare de la compa­nii româneşti, în multe cazuri preluând toată producția acestora. În Horeca e jale, la fel și printre proprietarii de magazine mici sau medii, mutați prin câte un mall în speranța că astfel vor supraviețui asaltului globalist

Desigur, apar și scântei de normalitate. Obligativitatea certificatului verde pentru angajații de la stat și cei din mediul privat, acolo unde activitatea se desfășoară cu peste 50 de persoane în același loc, a căzut la vot în Senatul României. Tribunalul București a anulat dispozițiile legate de accesul la diverse evenimente din Capitală pe baza „certificării”: prima instanță consideră că se încalcă drepturile omului și Constituția României, om vedea ce zice următoarea. Prin Parlament au început să se întrebe câte unii de ce nu poate fi obținut „certificatul verde” în baza unei simple testări a anticorpilor, iar dintre doctori se ridică explicații pentru dezastru: nu se moare atât din cauza ratei de vaccinare cu un produs care nu oprește răspândirea bolii, ci fiindcă în spitale nu sunt medicamente potrivite! Iar două figuri emblematice ale scenei românești, precum actorii Eugen Cristea și Cristina Deleanu, pun întrebări simple, la care cei ce conduc asaltul asupra normalității ar fi trebuit să aibă de multișor răspunsuri… Chiar așa: cei cu situații medicale în care nu se recomandă vaccinarea ce fac, domnilor specialiști?!

Citește și: „Tirania sub pretext covid intră în vigoare”!

Statul, condus de un guvern demis și de un personaj tot mai inapt (o spun déjà cam mulți cu diplome în psihologie) pare de neoprit, însă, din tăvălug. Continuă să dirijeze, în pofida acestei realități, nu doar segregarea societății, ci un întreg proces ce aduce a sinucidere social-economică! Cui prodest?