Select Page

„Politica sanitară a României este o imensă minciună și aproape criminală prin incompetență și nesimțire atâta timp cât nu există TESTARE gratuită în masă și izolarea pacienților pozitivi (indiferent dacă sunt vaccinați sau nu) dar mai ales prin lăsarea bolnavilor fără acces la tratamente eficiente”, scrie doctorul Lucian Duță, fost șef al CNAS, într-o postare de pe pagina sa de facebook, în care vorbește despre  „Frica de a tăcea”.

„Te vaccinezi sau nu te vaccinezi este cam la fel când te întâlnești cu virusul. Adică te poți infecta în ambele situații, transmiți boala și poți dezvolta simptome specifice. Care trebuie să fie tratate. Dacă ai cu ce, pentru că în România NU există tratamente disponibile nici acum. Și DA în celalalte țări europene aceste tratamente există și se dau bolnavilor vaccinați sau nu încă de la primele simptome pentru că sunt depistați timpuriu printr-o campanie de testare agresivă și gratuită. NU este corect să vaccinezi bolnavi cu istoric de boală recentă sau și mai rău bolnavi infectați. De aceea este corect să ne testăm înainte de vaccinare”, punctează doctorul.

„Îi atenționez pe apostolii vaccinării: vedeți că dacă vă îmbolnăviți și voi veți avea nevoie de tratament. Nu mai credeți minciunile propagate că toți veți face forme ușoare pentru că nu e așa. Cunosc cel puțin două cazuri de medici vaccinați cu trei doze: unul a murit iar celălat se zbate între viață și moarte. Și le cunosc și colegii mei, dar tac! Care dacă sunt atât de convinși de necesitatea vaccinării ar trebui să fie la fel de fermi și de nevoia legitimă de a oferi pacienților tratamente eficiente dar care nu există la noi. Și îi invit să fie la fel de persuasivi și fermi. Pentru că altfel nu mai sunt corecți cu meseria pe care și-au ales-o și mai ales cu pacienții!

Știu că mă repet dar o fac conștient până când lucrurile se vor îndrepta pentru că nu vreau să fiu complicele unui sistem criminal și mai ales pentru că sunt medic:

1. EXISTĂ tratament specific cu anticorpi monoclonali în fazele inițiale ale bolii. Te faci bine în 24 de ore cu o singură perfuzie. România refuză să cumpere tratamentul.

2. În faze mai grave există tratament cu un înalt grad de eficiență: Tocilizumab. România nu-l cumpără.

3. În fazele incipiente, depistate prin testare masivă, este eficient Favipiravir (Ungaria și-a construit trei fabrici) iar România refuză accesul neîngrădit la acest medicament. La fel și cu Arbidol. Când vi se mai spune că nu există soluții pentru oamenii care mor aveți curaj și ripostați. Pentru că aveți dreptate!” își încheie doctorul Lucian Duță necruțătoarea postare.