Select Page

ACTUALIZARE 23:31 Ludovic Orban și-a anunțat demisia din grupul parlamentar al PNL, după ce partidul a acceptat să meargă pe mâna lui Nicolae Ciucă. „Decizia de a-l propune pe domnul Ciucă nu a fost luată dimineață în BPN, care a durat 4 minute. Asta înseamnă dezbaterea în PNL. Decizia a fost luată aseară, la Vila Lac”, a spus Orban într-o emisiune B1TV.

„Noi luasem o altă decizie, că nu vom face nici o înțelegere cu PSD. Formula firească era să refaci coaliția.(…) Eu, categoric, nu voi vota guvernul Ciucă. A fost picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”, a mai spus Ludovic Orban.

Știrea inițială:

Liberalii se tem de Nicolae Ciucă, voci din partid susținând pentru Stiripesurse.ro că acesta este 99% alegerea lui Klaus Iohannis și 1% alegerea lor, PNL fiind acum „pus între paranteze”. Temerea liberalilor este că premierul Ciucă nu va fi suficient de flexibil încât să accepte inițiativele propuse de partid în Guvern și că „vocea partidului” riscă să nu se mai audă.

O bilă albă pentru Ciucă este, în opinia surselor citate, că nu va întreține tabere și lupte intestine în partid. De asemenea, haina sa militară nu este văzută în PNL ca o problemă, ci din contră: liberalii consideră că Ciucă inspiră disciplină și seriozitate, iar Armata este printre puținele instituții care se bucură de încredere în ochii românilor. Aceleași surse dau ca sigur votul unanim al parlamentarilor liberali pentru instalarea lui Nicolae Ciucă în fotoliul de prim-ministru.