Select Page

Dragi români,

Afară e întuneric și nu doar în atmosferă. Lumea e cuprinsă de nesiguranță și teamă. Oamenii se tem că-și vor pierde locurile de muncă, dacă nu ia cu forța un tratament medical pe care nu și-l doresc. În cazul în care își păstrează totuși serviciile, se tem că nu vor avea cu ce să plătească facturile.

Asta dacă au încălzire.

Oameni buni,

avem un președinte care urinează pe noi, zâmbind. L-a numit interimar pe cel tocmai demis, legal, democratic și constituțional, de reprezentanții noștri în Parlament, pentru că este inept.

Din poziția de interimar amenință cu alte restricții și impuneri, deși legea nu-i dă dreptate. În mass-media împuternicită de o minoritate politică fanatizată, oamenilor li se toarnă pe gât propagandă de război împotriva semenilor lor. Împotriva Bisericii și a normalității. Suntem sub un bombardament mediatic menit să frângă orice urmă de rațiune sau rezistență sau de sănătate mintală.

Părinții stau sub spectrul pierderii unui alt an școlar. Aud că sunt copii cărora li se aplică tratamentul medical, în doze, împotriva voinței lor. Profesorii vorbesc în șoaptă despre copii „tratați” și care acum sunt mai rău ca înainte. Despre colegi de-ai lor perfect sănătoși, înainte de a fi tratați la fel.

Măi oameni buni, ce mai așteptați? Suntem o majoritate de oameni normali, care vrea să trăiască normal, dar care suntem ținuți prizonieri de o minoritate isterică și paranoidă, de care se folosesc niște politicieni cinici și/sau vânduți.

Dacă 10% din măsurile aberante luate în ultimii doi ani erau luate de alții, erați în flăcări. Acum, de ce tăceți?

Dacă în locul neamțului de la Cotroceni era un român și-și bătea joc de Constituție și de voi, tăceați la fel? Dacă un român vă umplea sectorul de gunoaie și șobolani, tăceați la fel?

Dacă în locul lui Fritz, un român ținea școli și cartiere întregi în Timișoara în frig, tăceați la fel? Timișoreni, în 1989 v-ați revoltat împotriva frigului și a mizeriei! Acum de ce n-o faceți? Dacă vă ține un străin în frig, totul devine în regulă? Arătați că țineți la principii mai mult decât la etnie și nu fiți lași!

Oameni buni,

așteptăm să ne închidă-n casele înghețate, așteptând să fim marcați ca vitele, pentru a putea merge la magazin?

Nu vedeți că am ajuns ca-n 89, cu frig și întuneric și o clasă privilegiată pentru care nu există reguli? Nu vedeți că doar unii răspândesc boala, doar unii au voie să meargă fără mască, doar unii au voie să se strângă 5 sau 50.000?

Nu vedeți că n-aveți voie la televizor? Nu vedeți că trebuie să ne auto-cenzurăm, că dacă spunem ce nu trebuie suntem puși la colț, șterși sau investigați ca „dușmani ai poporului”?

M-am oprit puțin să vorbesc cu un prieten bolnav: el și familia stau în Sectorul 1, în frig. Fără apă caldă.

L-am întrebat și pe el și vă întreb și pe voi: cât mai tăceți?

Autor: Mihai Șomănescu, Sursa: R3media