Select Page

Critici virulente și un semnal de alarmă fără precedent lansat de fostul președinte al CNAS, doctorul Lucian Duță: sistemul „corupt, incompetent și mai ales criminal” în fața căruia tac medicii „se va întoarce împotriva lor în curând pentru a-și salva pielea”, susține acesta într-o postare pe pagina sa de facebook. Doctorul enumeră principalele motive din cauza cărora asistăm zi de zi la agravarea situației:

„a) NU EXISTĂ TRATAMENTE ÎN SPITALE. Ne facem că tratăm bolnavii și de aceea mor pe capete. Nu există în spitale- pentru că România este tratată de Europa ca o colonie- tratamentul salvator: nici anticorpi monoclonali, nici tociluzumab (linia a doua de tratament). Nici măcar linia a treia de tratament: Favipiravir sau Arbidol. Drept pentru care medicii tratează bolnavii cu medicamente INEFICIENTE. Și da,oamenii mor. Iar medicii tac!

b) Nu se asigură testare gratuită în masă și nici nu se izolează pacienții vaccinați dar care sunt contacți. Ei devin vectori de transmisie a bolii la fel ca nevaccinații dacă nu sunt izolați. Și da, medicii tac!

c) Poate că pot fi de acord cu faptul că așa numitul vaccin e bun. Dar cu o singură condiție și anume să spunem adevărul: vă dăm acest produs în ipoteza că veți face o formă acceptabilă de boală. Dar veți fi contagioși, veți putea transmite boala, ar trebui să fiți izolați dacă deveniți pozitivi (la fel ca nevaccinații) iar efectele adverse pe termen mediu și lung sunt necunoscute iar responsabilitatea e a voastră”, scrie acesta în postare, întrebând retoric, cu trimitere la afirmațiile lui Klaus Iohannis: „statul eșuat înseamnă în traducere liberă că ne lăsați să murim?”

Mesajul doctorului Lucian Duță apare în contextul unor declarații tot mai controversate ale „comandantului acțiunii” Raed Arafat. După ce a dat un ordin prin care sunt interzise în mare măsură internările în spitale, acesta a susținut că măsurile nu se pot împiedica de Constituție, pentru ca vineri seara să cheme chiar la grăbirea proiectului de lege prin care unele categorii ar fi obligate să se vaccineze. În acest context, Arafat a dat de înțeles că aproximativ 60% din personalul medical românesc nu a recurs, încă, la vaccinare.