Select Page

Adriana Săftoiu reacționează la discursul lui Klaus Iohannis de după căderea Guvernului Cîțu adăugându-l și pe președinte pe lista crizelor. „Corect! Suntem într-o criză. Criză de lideri, criză de președinte de țară, criză de prim-ministru, criză de funcționari responsabili, criză peste tot. Diagnostic bun, soluție zero. Poate crizele astea să enerveze rău și cine știe ce poate ieși. Alea iacta est!”, scrie fostul deputat liberal Adriana Săftoiu pe Facebook.

Președintele Iohannis își începuse discursul de marți printr-o enumerare a crizelor. „Suntem într-o criză a sistemului de sănătate publică. Suntem în plină pandemie. Valul patru ne-a lovit, și ne-a lovit rău. Suntem într-o criză a prețului la energie, o criză care este și europeană și globală. De lucru ar fi suficient pentru politicieni: să rezolve problema pandemiei, să rezolve problema prețurilor la electricitate. Dar ce s-au gândit unii dintre politicienii noștri? Să mai adauge o criză, o criză a guvernării. În acest fel, astăzi, în Parlamentul României, a fost votată o moțiune de cenzură împotriva Guvernului care a avut succes, deci, cum se spune mai colocvial, Guvernul a picat în Parlament”, a afirmat președintele.

Guvernul Cîțu a fost demis cu cel mai drastic scor din istoria legislativului românesc: 281 de parlamentari PSD, USR și AUR au votat moțiunea de cenzură. Președintele Klaus Iohannis a amânat pentru săptămâna viitoare consultările cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.