Select Page

Episod scandalos înaintea moțiunii de cenzură: AUR a publicat înregistrări ce arată că PNL ar fi încercat să mituiască parlamentarii formațiunii ca să nu voteze pentru înlăturarea Guvernului Cîțu. Potrivit înregistrărilor, Cosmin Șandru, parlamentar PNL, și Nicolae Bitea, directorul Societății de Transport Public Timișoara (STPT), ar intenționa să îl convingă pe parlamentarul de Timiș Ciprian Titi Stoica să nu participe la votul din Parlament ce vizează moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu. În schimb, acestuia i s-ar fi promis plasarea mai multr persoane pe posturi din instituțiile deconcentrate.

Cosmin Șandru a spus pentru Antena3 că informația nu este adevărată și că „nici nu cred am numărul dânsului.”  Potrivit lui George Simion, co-președinte AUR, cazul nu este singular și formațiunea a făcut déjà demersuri către organele abilitate ale statului. „Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată, au încercat să ne mituiască și am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunțăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită: funcții în deconcentrate pentru apropiați… Nu suntem de vânzare, nu trădăm și nu doar atât, nu facem afirmații! (…) o să facem cunoscut totul, pentru că nu e posibil, e corupție la înalt nivel. Să vedem ce fac procurorii. Avem înregistrări audio-video”, a precizat George Simion.

„Așa cum se practică de 30 și ceva de ani la noi în țară se oferă bani publici sub formă de sinecuri sau sub formă de posturi bine plătite pentru diferite avantaje politice. AUR nu acceptă așa ceva. AUR nu este de vânzare. (…) Am respins din start orice fel de înțelegere pe sub masă în detrimentul electoratului nostru și în detrimentul românilor, în general, nu doar a celor care ne-au votat pe noi. Românii se așteaptă să fie conduși de oameni cinstiți. Din păcate, cei mai mulți dintre politicienii noștri nu fac proba acestei onestități cu care sunt, totuși, creditați, atunci când sunt votați”, a spus și Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR, la News Hour with CNN de la Antena 3.