Select Page

Publicistul Ion Cristoiu susține că numărul mare de protestatari care au ieșit în stradă la chemarea AUR arată nemulțumirea față de actuala guvernare și că aceasta trebuie să plece. Prelungirea agoniei acestui guvern lipsit de forță este aproape un atentat la siguranța națională, punctează jurnalistul, ale cărui „săgeți” nu-l feresc nici pe cel care, după șapte ani la vârful statului, declară în străinătate că România este o țară eșuată.

„Protestul este unul din marile evenimente. Numărul uriaș, mare…uriaș în raport cu ce putea să strîngă AUR. Nu suntem în preajma unor alegeri și dacă un partid care are în Parlament numai 10% are o asemenea forță de mobilizare… Cred că principala semnificație este că nu numai măsurile de restricții, ele sunt aproape în toate țările europene, au dus la această ieșire în stradă. Ele exprimă o nemulțumire față de actuala guvernare. O altă semnificație este, și o spun cu toată responsabilitatea, efectul alianței USR PLUS cu AUR. Acea moțiune de cenzură a legitimat AUR, care a fost un partid izolat pe scena politică a țării (…) Niciunul dintre liderii USRPLUS nu a luat atitudine față de demonstrație. Ei sunt vacciniști. Normal era ca, în cadrul congresului, Dacian Cioloș sau Dan Barna să ia atitudine, pentru că avem două extreme- USR PLUS este adeptul absolut al vaccinării și al măsurilor de restricție și, dincolo, AUR este împotrivă”, a afirmat publicistul la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Orice prelungire pentru acest guvern la conducerea țării ar fi o crimă, consideră jurnalistul. „Și dacă e Klaus Iohannis autorul acestei prelungiri, este aproape un atentat la siguranța națională! Nu mai rezistă, nu mai merge!(…) De data aceasta chiar mi se pare că e ceva în neregulă, pentru că e scăpat de sub control, nu mai e nicio autoritate. Este aproape un război. Această pandemie e un război. În acest război nu mai am autoritate. Președintele trebuie să-l forțeze pe Cîțu să-și dea demisia. Eu spun că trebuie să plece tot Guvernul, vine un nou premier și se dă un nou suflu. Ar fi o crimă dacă Florin Cîțu supraviețuiește la această moțiune de cenzură și nu se întâmplă nimic. Este neguvernabilă țara. Nu e vorba de a supraviețui. Sunt șanse să supraviețuiască. Toată șmecheria aia a PSD cu anticipatele …Cine votează o moțiune de cenzură ca să fie alegeri anticipate? Nimeni. (…) Au trecut varianta anticipatelor în speranța că guvernul acesta Cîțu, că a fost un aranjament, nu o să cadă la moțiunea de cenzură și o să se târâie. Dacă nu sunt alegeri anticipate, AUR poate să facă până în ianuarie 1000%”, a spus publicistul în cadrul emisiunii.