Select Page

Iese INSP azi, 29 septembrie, și pune pe masă niște date tricotate în „ochi pe dos” ce nu au cum să scape ochiului care încă nu poartă „ochelarii de cal”: peste 25% din cazurile recent confirmate cu covid sunt persoane vaccinate. Mai mult: aproape 95% din persoanele decedate din cauza covid în aceeași perioadă… aveau cel puțin o comorbiditate asociată. Bilă neagră campaniei de îndobitocire: Nu vreau!

Ieri, două bombe: la Cluj-Napoca, niște avocați încăpățânați pe o cauză dreaptă demonstrează la prima instanță că stările de alertă din ultimele trei luni au fost trase pe lângă rigorile legii, la fel și fantasmagoria desprinsă, parcă, din celebrul roman „1984”: liberul acces către drepturi elementare prin intermediul „certificatului verde”… Aflăm și de la CCR că blocarea moțiunii de cenzură lansată de AUR și susținută de USR-PLUS a fost o gogomănie anti-constituțională. Decizia a fost luată în unanimitate: Parlamentul trebuie să urmeze pașii legali și să o supună la vot! Grețoasă conduită a „geniștilor”: nu vreau!

Sâmbătă, spectacol sinistru de călcare în picioare a Constituției: un președinte- teoretic echidistant politic- face baie de mulțime la congresul unui partid, să-și dea cu eleganța de pereți pentru a sublinia niște mesaje despre opțiuni proprii. Și se duce fără mască, să ne arate că toată seva aia constituțională despre egalitate de șanse și tratament îi încape fix într-un jet scurt de urină. Ca să fie „frumos” de tot, câștigă cel care a îndatorat țara ca într-un cancer galopant, fără să știm unde s-au dus zecile de miliarde de euro luate împrumut. Scârbă: nu vreau!

Aaaa…da: să nu uităm nici de PNRR-ul ăla! Care cică a izbândit tot zilele astea. N-are legătură cu cele „80 de miliarde de euro” fluturate de un personaj tot mai sinistru, ca izbândă personală, pe sub nasul fraierilor: e mult împrumut în programul ăsta. Program care obligă România, printre altele, să pună la punct până în ultimul trimestru din 2023 un cadru legislativ pentru renunțarea la lemn ca sursă de combustibil. În condițiile în care circa jumătate dintre gospodăriile noastre se încălzesc cu sobe alimentate cu lemne, procentul ajungând la peste 80% în mediul rural. Nu, nu e tot: până la jumătatea anului viitor trebuie să batem în cuie și o strategie prin care să eliminăm complet din ecuația producției de energie cărbunele. În condițiile în care alții nu o fac. Nu vreau!

Da, are dreptate Dan Bittman: e vremea să spunem NU VREAU! Nimic din mizeriile astea sau din cele care ni s-au mai pus sub nas ani la rând. Nu vreau primar fără legătură cu orașul meu, doar fiindcă așa e joaca de azi, iar unii au fost suficient de fraieri sau haloși încât să o accepte. Nu vreau să fiu sclav în țara mea, care ar putea hrăni ușor de patru-cinci ori o populație ca a noastră. Nu vreau să plătesc imensă taxă de fraier pe energie ca să umplu burțile neostoite ale altora, când Dumnezeu ne-a lăsat suficiente resurse și generațiile dinaintea mea au pus os și chin, de am putea fi independenți energetic azi. Nu vreau să-mi dicteze Noile Porți ce zic ele că e bine pentru mine, în timp ce din asta își trag spuza pe turta lor. Nu vreau multe altele. Nu vreau, bă, nu vreau!