Select Page

Solistul formației Holograf, Dan Bittman, a declanșat mișcarea „Nu Vreau”, ca formă de protest față de îngrădirea drepturilor și libertăților sub pretextul pandemiei. El a declarat în emisiunea Marius Tucă Show de la Alephnews că face acest pas după ce autoritățile „au mințit în față” oamenii prea multă vreme și le cere românilor să fie curajoși și să lupte pentru „drepturile elementare”. Mesajul său vine în contextul marelui protest național anunțat pentru 2 octombrie, în Piața Universității din Capitală.

„Sunt o grămadă de oameni care gândesc că ar trebui să se oprească mascarada, să trăim normal, să ne creștem copiii… să facă o poză și să scrie „Nu Vreau”.(…)  E prima frază pe care am învățat-o în limba noilor conducători: Nu vreau! V-am lăsat doi ani de zile să mă mințiți în față. Nu vreau să vă cred. Nu vreau să cred că există probleme de nerezolvat. Nu vreau să cred că ne vreți binele, când de fapt ne vreți răul. Cine e de acord, să-și facă o poză și s-o pună pe facebook. Nu vreau să vă mai văd sau să vă mai aud. De democrație ați uitat, de Constituție ați uitat… Nu vreau să mai înghit lucruri fără explicație. Nu vreau să mai fiu discriminat, pe ce s-au dat miliardele? Sunteți plătiți din banii noștri să nu aduceți panica, să construiți spitale. Nu vreau să mai trăiesc ca un șobolan în țara mea”, a spus Dan Bittman în emisiunea lui Marius Tucă.

„Dacă o să creștem copiii cu capul plecat, o să ajungem o țară de floarea soarelui. Nu vreau să fim o țară de struți, de pinguini.(…) E începutul unei perioade foarte urâte, care poate dura încă 10 ani liniștit. Nu ne dăm seama cât de mult suntem la mâna tehnologiei, plus reacția care nu există… Nu sunt prăpăstios, dar se poate merge pe orice scenariu…. Se încearcă învrăjbirea noastră”, a mai spus artistul, cunoscut pentru reacțiile sale critice încă din prima fază a declarării pandemiei de către autorități.