Select Page

Florin Cîțu, câștigător al alegerilor pentru președinția PNL cu puțin peste 60% dintre voturile exprimate la Congresul de sâmbătă, și-a anunțat marele obiectiv al mandatului: câștigarea alegerilor din 2024. Întrebat ce înseamnă acest lucru, Cîțu a răspuns la Digi 24 că PNL trebuie să fie pe primul loc la europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Învinsul competiției de partid, Ludovic Orban, a anunțat că luni își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Orban spune că între el și președintele României, Klaus Iohannis, nu mai există de azi niciun parteneriat. Acesta nici nu s-a ridicat în picioare să aplaude prezența și discursul lui Iohannis de la alegerile din partid. În fața colegilor care spuneau că nu pot continua cu Cîțu președinte, Ludovic Orban a afirmat, textual: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”, după cum a transmis corespondentul Europa Liberă, prezent la fața locului.

Citește și: „Le repugnă grav două cuvinte: Libertate și Național”!

Profesorii și medicii ar putea fi primele categorii esențiale care ar putea fi obligate să se vaccineze, a lăsat să se înțeleagă Florin Cîțu. „Prioritățile sunt: prețurile la energie, pregătirile pentru sezonul de iarnă, pandemia, prin transformarea unor spitale în spitale COVID-19, sistemul educațional, vreau să rămână fizic, e nevoie de vaccinare pentru profesori și medici. Dacă medicii nu vor să se vaccineze, e foarte greu să îi convingi pe oameni să se vaccineze.”, s-a justificat Florin Cîțu. Președintele Klaus Iohannis a fost primul care a cerut ca profesorii și medicii să fie obligați să se vaccineze.

Mihai Șora a reacționat după anunțul rezultatului, scriind pe pagina sa de facebook: „A mai murit un partid istoric.”

Florin Cîţu a dat frâu liber unei întregi serii de promisiuni după câștigarea alegerilor interne.  „De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a declarat Florin Cîţu, la Antena 3.