Select Page

Nimeni nu este în siguranţă în faţa unei „judecăţi în grabă” luată în contextul „cancel culture/cultura anulării”, a spus celebrul actor american Johnny Depp miercuri, la Festivalul de la San Sebastian în Spania, unde a primit premiul pentru întreaga carieră, scrie AFP. Cu aluzie la mişcarea #MeToo, care a denunţat hărţuirea sexuală şi violurile comise asupra femeilor de bărbaţi influenţi, el spune că astfel de campanii au „scăpat de sub control”.

„Diferitele mişcări care au apărut, sunt convins că aveau cele mai bune intenţii, sunt acum atât de mult scăpate de sub control, încât vă spun că nimeni nu este în siguranţă”, a punctat Johnny Depp.

Actorul a pierdut în 2020 un proces contra tabloidului britanic The Sun care l-a caracterizat drept un soţ violent faţă de fosta sa soţie Amber Heard. Legat de aceste acuzații, Johnny Depp a spus că nu poate fi vorba de așa ceva: „Nu i-am făcut nimic. Fac doar filme.”

Detaliile sordide evocate de-a lungul procesului şi faptul că Johnny Depp l-a pierdut, i-au afectat reputaţia. La finalul procesului, actorul în vârstă de 57 de ani a fost nevoit să renunţe la rolul său în viitorul film din franciza „Fantastic Beasts”, adaptare după operele autoarei romanelor „Harry Potter”, J. K. Rowling. Organizaţii feministe şi femei care lucrează în industria de cinema au criticat decizia festivalului de a-i decerna lui Johnny Depp premiul Donostia care recompensează întreaga carieră. Starul, care susţine că nu a fost violent cu Amber Heard, a subliniat în fața jurnaliştilor: „Nimeni nu este la adăpost!”.