Select Page

ACTUALIZARE: Ieșire stupefiantă la rampă a primarului Dominic Fritz: în pofida legislației românești clare, prin care discriminarea de orice fel este interzisă, acesta cere „imperativ Guvernului, singurul decident în privința măsurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricțiile, în Timișoara și peste tot în țară.” Reacția este cu atât mai scandaloasă cu cât este general admis faptul că și persoanele vaccinate răspândesc virusul și pot avea un impact chiar mai pronunțat în răspândire decât persoanele nevaccinate.

Știrea inițială:

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis, miercuri, impunerea carantinei de noapte la Timișoara de la sfârșitul acestei săptămâni, după ce a fost anunțată depășirea a 4,49 cazuri la mia de locuitori în oraș. Astfel, vineri, sâmbătă și duminică magazinele se vor închide la ora 18:00, iar pentru a ieși din case după ora 20:00, timișorenii vor avea nevoie din nou de declarații.

De câteva zile, autoritățile amenințau cu amenzi de 5000 de lei persoanele și firmele care nu utilizează „certificatul verde”, pe fondul anunțurilor că în oraș a fost depășită rata de 3 la mie. La nivelul județului Timiș, care are o populație de aproximativ 650 000 de locuitori, au fost raportate, miercuri, 376 de noi infectări în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor vaccinate complet în centrele din județ se ridică la 230.902.

În două dintre localitățile județului măsurile sunt și mai drastice: Moravița și Bucovăț intră complet în carantină timp de 2 săptămâni, după ce rata de infectare anunțată a depășit 7,5 la mie. Carantina de noapte la final de săptămână a mai fost instituită, pe lângă Timișoara, la Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Dudeștii Noi, Parța, Pădureni, Sacoșu Turcesc, Giulvăz și Jimbolia.