Select Page

Alianța pentru Unirea Românilor a declanșat greva parlamentară pe termen nelimitat, în semn de protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură. Anunțul a fost făcut în Biroul permanent al Senatului, parlamentarii formațiunii urmând să participle la ședințe fără să voteze. „Când va fi depusă vom înceta greva. Dar vă daţi seama că acum invocă pretextul aşteptării verdictului de la Curtea Constituţională şi nu o să se întâmple nimic până la alegerile din PNL, aşa că nu ne facem iluzii. Dar e singurul mod în care putem atrage atenţia”, a explicat senatorul AUR Sorin Lavric.

La ora 15:00, înainte de a intra pentru a-și manifesta protestul alături de colegii din partid la Camera Deputaților, liderul AUR George Simion a declarat că lucrurile nu se vor opri aici și că formațiunea sa va anunța în curând un protest masiv, la care vor fi invitate deopotrivă sindicatele și patronatele. Întrebat de jurnaliști dacă parlamentarii AUR ar semna o altă moțiune împotriva Guvernului Cîțu, George Simion a răspuns că ar semna orice moțiune ce poate dărâma „acest guvern colonialist”. Pentru orele serii, parlamentarii AUR și-au anunțat prezența la protestul din Piața Victoriei „legat de celălalt abuz şi anume acest certificat verde, care este, de fapt, o patalama de segregare medicală a românilor.”

Opoziția activă pe care o manifestă partidul în Parlament este apreciată de români. Potrivit unui sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS, în perioada 8-10 septembrie 2021, AUR ocupă locul trei în preferințele electoratului, cu 14% din opțiunile de vot ale românilor. Cu acest procent, Alianța pentru Unirea Românilor este cu doar 5% în urma PNL, partidul de guvernământ ajungând la 19% și cu 3% peste foștii parteneri de guvernare ai liberalilor, USR-PLUS fiind cotat cu 11%. Clasamentul este confirmat și de un sondaj publicat în urmă cu doar câteva zile de publicația politico.eu.