Select Page

Interviu exploziv oferit de Liviu Dragnea la prima ieșire televizată după eliberarea din penitenciar: „statul paralel” îl are în frunte pe Klaus Iohannis, care va merge „pînă-n pânzele albe” cu Florin Cîțu, scopul fiind acela de a „preda ” România, susține fostul lider PSD. Dragnea s-a declarat deținut politic la emisiunea Culisele Statului Paralel de la Realitatea Plus, afirmând că se afla pe o listă cu „oamenii politici mai patrioți” ce trebuiau eliminați și că, practic, a fost încarcerat fiindcă „două angajate nu s-au prezentat la lucru”.

„Ce este acum în România este o dictatură a lui Iohannis. Este vizibilă pentru orice ochi informat și de bună credință. Există această structură de guvernare, coordonată de Iohannis, ajutată de PSD, coordonat și el de Iohannis, care au câteva obiective majore. Primul obiectiv, datorită căruia ei în continuare sunt protejați, este să predea România bucată cu bucată, companie cu companie, domeniu cu domeniu. Alt obiectiv pentru guvern în ansamblu este cum să ia comisioane din ce în ce mai grase pe sumele uriașe cheltuite, neexplicând nici până acum ce au făcut cu miliardele îndatorate.

Pentru Iohannis, obiectivul este de protecție personală. Cred că Iohannis a înțeles în final că România este o țară test, dar în care nimeni dintre cei care sunt instrumentele celor din afară nu e protejat. Cazul Băsescu este izolat. El știe multe lucruri și nu s-au repezit pe el, dar i-au măcelărit familia, ceea ce pe mine m-a oripilat. Iohannis este răul suprem în această arhitectură. Lui îi este teamă că după ce nu mai e președinte îl leagă.(…) Problema este această structură ocultă care a fost condusă de Florian Coldea până l-au demis și care a fost preluată și este condusă și acum de Pahonțu, în numele lui Iohannis. Vorbim despre acțiuni care pot îmbrăca forma trădării naționale. Cel mai grav este când trădezi interesele, viitorul și bunăstarea cetățenilor. Pahonțu duce ordinele, cererile, să se întâmple lucrurile. Ordinele le dă Iohannis”, a spus Dragnea la Realitatea Plus.

„Florian Coldea mi-a zis odată ceva ce m-a năucit: că nu suntem singuri pe lume, că odată cu intrarea în UE trebuie să renunțăm la o parte dintre domeniile economice, pentru a nu supăra marile puteri cu care suntem aliați. Mi-a zis că trebuie să fim o țară predictibilă.

Țintele lor erau toți oamenii politici care erau mai patrioți. Erau pe o listă. Acolo erau și persoane publice cu potențial: Gigi Becali devenise prea popular. Gică Popescu a fost arestat ca să nu câștige șefia Federației Române de Fotbal. Patronii de cluburi de fotbal, la fel.

Ce concurență reală poate fi între companiile românești și cele din Vest, când în România sunt printre cele mai mari prețuri la gaze și energie? Despre ce putere de cumpărare mai vorbim? Ce concurență reală poate fi între companiile românești și cele din Vest, când în România sunt printre cele mai mari prețuri la gaze și energie? Despre ce putere de cumpărare mai vorbim?

Citește și: „Este o situație ca de război”!

Haideți să luăm comerțul: totul este făcut de câteva mari hipermarket-uri. Nu mai e nimic românesc. Totul de la vârf, spre bază. Hypermarketurile, corporațiile și marile puteri iau ce vor de la noi. Nu sunt ei de vină, asta încearcă peste tot, problema sunt trădătorii de la noi”, a mai spus fostul șef al PSD, amintind că „n-a fost bun Dragnea când a plafonat prețurile la energie”, cu trimitere la măsurile protecționiste spulberate între timp, precum interdicția de înstrăinare a companiilor românești rămase, obligarea marilor rețele de retail la comercializarea de produse românești sau încercarea de exploatare a gazelor din Marea Neagră în interes național.

Citește și: „Le repugnă grav două cuvinte: Libertate și Național”!

Fostul lider politic susține că partidele sunt „infiltrate” de serviciile secrete și că cel mai infiltrat este chiar fostul său partid.PSD e predat total la Iohannis de către actuala conducere. PSD e complice la jaful național care se întâmplă în România de aproape doi ani de zile, la tot acest dezastru economic și la viața din ce în ce tot mai rea pe care o au românii, la faptul că resursele noastre sunt drenate spre exterior. Baza partidului este ruptă aproape total de conducerea partidului”, susține Dragnea, care a anunțat și existența unui nou proiect politic, în care se va implica: Alianța pentru Patrie. Doctrina acestuia este fundamentată pe principiile naționalismului economic.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare în 27 mai 2019 și eliberat condiționat în 15 iulie 2021. Fostul demnitar a fost găsit vinovat de faptul că a angajat fictiv două reprezentante PSD la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman, în timp ce ele făceau muncă de partid la sediul PSD. Dragnea are interdicție de a alege sau candida pentru funcții publice până în 2024.