Select Page

Scrisoare deschisă demolatoare adresată primarului Dominic Fritz de reprezentanții HoReCa din Timișoara:  „v-am susținut cu toată puterea și forța încrederii într-un viitor curat și autentic.

Dezamăgirea este cruntă și ne obligă să ne întrebăm cât de mult am fost păcăliți?” scriu aceștia, nemulțumiți de intenţia Primăriei de a majora de trei ori impozitul pe clădirile nerezidenţiale.

„Domnule Dominic Fritz, nu USR ul a câștigat Timișoara, ci timișorenii au ales să riște viitorul lor cu un minuscul necunoscut, căruia i s-au dat mii de credite în alb și astfel au fost sancționate fostele administrații, după mai bine de 30 de ani de debusolare!

Vorbesc în numele tuturor antreprenorilor români care vor să investească și să dezvolte afaceri de succes în comunitatea locală în care trăiesc. Suntem mulți și reali, din păcate autoritățile ne ignoră și ne blochează cu fiecare ocazie. Timișoara se subordonează corporațiilor multinaționale, sfidând și acum în al 13 -lea ceas, inițiativa privată locală”, se arată în scrisoarea lansată de Preşedintele HORETIM, Corina Macri.

„Anul trecut, onorabil Domn primar, ne-ați explicat că ați moștenit un buget vulnerabil și ați făcut apel la înțelegerea noastră, cu promisiunea că de anul viitor ( 2021) se vor corecta aceste aberații. Menționez, Timișoara este orașul cu cele mai mari impozite și taxe locale din România. Toate acestea se întâmplă doar pentru că nu avem coloană verticală și ne ascundem după fiecare interes material minor, în detrimentul unei regiuni cândva de ”frunce”.(…)  Întelegem să plătim impozite și taxe luxuriante intr-un oraș premium și exclusivist, pe măsura costurilor. Ca în Viena, reperul timișorean de lifestyle, am accepta să plătim aceste impozite exagerate, dacă am beneficia de servicii pe măsură.

În realitate știți cum e Timișoara? Murdară, toxică, coruptă, snoabă și exploatată”, punctează fără menajamente reprezentanții HoReCa din oraș, de sub șarja cărora nu scapă nici city-managerul implantat de Dominic Fritz la conducerea orașului.

„Dacă acestui domn, ilustru necunoscut, Matei Creiveanu, i-aș fi dat circumstanțe atenuante pentru că nu știe care este atitudinea și comportamentul unui administrator al orașului, este arogant și ignorant, ca orice individ neinformat și fără experiență, dumneavoastră, domnule Dominic Fritz, am crezut că sunteți primarul meu și al tuturor timișorenilor care încearcă să salveze Timișoara. Am discutat serios și argumentat anul trecut, cu amendamentul că ne vom întâlni anul acesta pentru măsuri reale și credibile. Ce ați înțeles prin aceste măsuri??? Majorarea și a celorlalte impozite, maxim posibil! (…) Timișoara s-a dovedit că nu are legătură cu administrația Fritz, din păcate!

Nu ne subestimați, am declanșat o revoluție, chiar nu mai contează o grupare politică fără doctrină și respect față de votanții săi!” încheie Corina Macri scrisoarea deschisă, lansată în numele oamenilor de afaceri timișoreni.