Select Page

De șapte ani patronezi un stat ce ne transformă țara, „pas cu pas”, din patrie a noastră, în colonie a altora. Citeam de mult printre rânduri acest fapt, dar când apologiile față de cel care ordona osândirea lui Horea, Cloșca și Crișan prin tragere pe roată, iau locul unui omagiu oricât de simplu adus lui Avram Iancu…e deja prea limpede!

Nu o Românie Educată (cât cinism în denumire: de parcă am fi o gașcă de neșcoliți!) ți-e scopul, ci una re-educată. Dresată să vadă în satrapii de odinioară niște nobile suflete, încărcate de bune intenții… Sau popoare diferite pe maluri de Prut și Uniuni binefăcătoare, în loc de imperii ce se ridică perfid, fără zgomot, pentru a nu ridica odată cu ele și conștiința sau armele ce le-ar putea îngropa din nou. Știm că aveți nevoie: când în dușman ajungi să vezi prieten, iar în interesele și loviturile sale- formule și căi salvatoare pentru tine, noua rânduială se poate așterne fără împotrivire. Pe nesimțite…

Dar am o veste pentru tine, Klaus: suntem tot mai mulți cei care pricep că nu de România ta re-educată avem nevoie, ci de o Românie prin și pentru NOI înșine. Iar de acum, de când  ne-ai arătat atât de limpede cine ești și ce vrei, vom fi tot mai mulți cei care cred că Iohannis trebuie să plece!

Citește și: „Sibiul meu nu e orașul lustruitorilor de cizme”!

******************

Nu știu dacă se mai poate adăuga ceva. Doar faptul că strămoșii românilor erau bătuți la Stâlpul infamiei, numit stâlpul lui Rudolf. În Grosser Ring, românii care nu mergeau pe Calea Vacii, adică pe ulița cu glod (doar sașii aveau voie pe aleile pietruite), erau supuși supliciului.

Vom consemna de acum, în istoria noastră, data de 11 septembrie ca cea mai neagră pată și umilință din ultimele decenii. Președintele unei țări, al unui popor, dezvelește statuia unui oprimator al celor care alcătuiesc poporul pe care îl conduce la momentul actual. Nu a dat niciun semn de compasiune nici pentru victimele Dictatului de la Viena din 1940. Iar primarul din Sibiu nu justifică interzicerea amplasării bustului lui Avram Iancu, Erou Național, în municipiul Sibiu. Rușine! Trădare!

Daniela Ciută – Buletin de Carei

****************** 

Imediat după anunţarea cuceririi redutei Griviţa, la 11 septembrie 1877, de ostaşii români, în cadrul Războiului de Independenţă, în paginile ziarului „Timpul” se pomenea despre ideea ridicării unei „Catedrale a Mântuirii Neamului”… Scriitorul Ioan Slavici avea să facă în anul 1924, într-un articol publicat în revista, „Arhitectura”,  o extraordinară dezvăluire: ideea ridicării la Bucureşti a unei catedrale „în care mulţi creştini pot să se roage împreună pentru binele obştesc” aparţinea poetului naţional Mihai Eminescu.

Și iată cum, azi, la aproape un veac și jumătate de la acel moment al cuceririi Griviței la 11 septembrie 1877 și implicit al smulgerii independenței României din ghearele Imperiului Otoman, un alt dușman al neamului românesc, pseudopreședintele Klaus Iohannis, într-un trist 11 septembrie 2021, participă la Sibiu la inaugurarea unei statui dedicate  baronului Von Brukenthal, cel care se face direct vinovat de condamnarea la moarte și  tragere pe roată a românilor Horea, Closca și Crișan.

Deci, de la momentul de grație al neamului românesc de pe 11 septembrie 1877, când imediat în paginile ziarului „Timpul” se publica ideea construirii a unei “Catedrale a Mântuirii Neamului”, idee generată de un mare român, poetul național Mihai Eminescu, ajungem la acest nenorocit de 11 septembrie 2021, când un mare antiromân, Klaus Iohannis, omagiază un criminal al neamului românesc…

Mihai Fandel – Glasul.info, Iași

********************

Gestul președintelui  României de sâmbătă, 11 septembrie anul curent, arată că avem o țară vândută. Ne vindem poporul, ne vindem valorile… Transilvania e România, atât aș vrea să subliniez, iar pe domnul Iohannis l-aș invita să se uite pe buletin și să ne spună: e cetățean român sau nu?!

Georgiana Dragomir- Ziarul de Investigații, București