Select Page

Atacul postat de Klaus Iohannis la adresa AUR și a moțiunii de cenzură căreia i s-a alăturat USR-PLUS i se întoarce președintelui în față ca un neașteptat barometru al scăzutei popularități de care se mai bucură. El a scris că USRPLUS „s-a discreditat iremediabil în fața românilor, în fața propriului electorat” și că este un semnal „îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României” pe pagina sa oficială, chemând, totuși, formațiunea lui Cioloș și Barna la negocieri cu Florin Cîțu. Postarea a cules mai multe emoticoane de râs decât de like, pe locul trei plasându-se câteva mii de reacții ce denotă furie.

În postarea sa, Klaus Iohannis mai califică Alianța pentru Unirea Românilor ca „ un partid care nu respectă valorile occidentale”, în condițiile în care formațiunea afirmă în mod constant că se opune doar tendințelor de dizolvare a statelor naționale și anihilare a suveranității naționale, fiind chiar în curs de aderare la ECR Party, familia politică europeană de centru-dreapta a conservatorilor şi reformiştilor.

La scurt timp după postarea mesajului, Klaus Iohannis a fost taxat ironic de liderul AUR George Simion:  „Ne scuzați că v-am stricat weekendul cu probleme așa minore, legate de cetățenii români”, a comentat acesta chiar pe pagina președintelui. Și replica la neinspirata reacție venită de la Cotroceni nu a rămas singulară: „Așa arată postarea lui Iohannis în care atacă AUR. Grija lui Iohannis acum suntem noi, cel mai mic și mai tânăr partid din România”, scrie pe pagina sa oficială deputatul AUR Dan Tanasă.

                                                                                                                                                                                                                                                                                    „Cei care râd de mesajul lui sunt mult mai mulți decât cei care îl susțin. Dacă ne uităm și la cei supărați avem imaginea unui Klaus Iohannis bufon, de care lumea râde mai mult decât îl ia în serios. Klaus Iohannis trebuie suspedat! Personajul nu mai are nicio legătură cu România. Fără PSD acest dulap inutil nu primea al doilea mandat”, mai scrie Tanasă, lansând un atac direct și la social-democrați, care în ultimele ore par să pună sub semnul întrebării propria promisiune de a vota moțiunea depusă de AUR și USR-PLUS.