Select Page

Scumpirea facturilor de gaze și curent nu este accidentală, ci „programată și premeditată”, susține europarlamentarul PNȚCD Cristian Terhes. Aceasta ar ascunde „4 obiective ale neomarxistilor PNL-USR”, scopul fiind „implementarea obiectivelor neomarxiste antinationale pe care chiar neomarxistii le-au marturisit”, scrie Terheș pe pagina sa oficială. Primul obiectiv ar fi pierderea proprietăților de către oameni.

„Romania este una dintre tarile UE cu cei mai multi proprietari. Romanul, din fire, cand a avut un pic de ban, si-a luat casa si pamanant. Cand esti proprietar si nu ai rate esti independent. Cand stai intr-o casa unde ai rate pe 30 de ani, cum e in Vest, nu-ti permiti sa nu mergi la lucru pentru ca nu-ti convine ceva, astfel ca devii submisiv doar ca sa nu iti pierzi casa luata pe rate de 30 de ani.

Venind acest val de scumpiri la facturi, destui oameni vor acumula atatea datorii incat vor ajunge sa nu le mai poata plati, astfel ca li se vor lua casele. S-a mai intamplat asta in Romania. Asa se implineste dorinta Oanei Bogdan de la PLUS, care a spus ca “Am fi mai buni dacă nu am avea proprietăți și am trăi în grupuri în loc de cupluri”, explică europarlamentarul român.

Celelalte obiective acuzate de Cristian Terhes ar fi distrugerea economiei României, sărăcirea populației și implementarea noțiunii de consumator vulnerabil.

„Toate econonomiile functioneaza pe curent. Tarile care doresc sa-si creasca economiile se preocupa in primul rand sa fie independente energetic. Nu poti creste economic cand depinzi de curentul facut de altii. De aceea si Ceausescu a facut in anii ’70 atatea hidrocentrale si termocentrale, ca sa nu depinda de curentul altora. Actualul guvern PNL-USR a inchis termocentrala Mintia, iar in 2015, cand Ciolos era premier, a fost de acord cu inchiderea minelor din Valea Jiului. Acelasi guvern PNL-USR lucreaza asiduu acum la inchiderea Complexului Energetic Oltenia, care da in prezent cca. 10-20% din curentul produs in Romania”, asta în timp ce „tarile din Vestul UE, prin gazul (Nord Stream 1 si 2) si carbunele pe care le aduc directe din Rusia, au ajuns sa-si scada pretul curentului, ceea ce le face produsele si serviciile mai ieftine” argumentează eurodeputatul.

În plus, scumpirea se va propaga asupra tuturor prețurilor, „de la paine la mersul cu masina sau autobuzul. In timp ce salariile si pensiile nu vor fi crescute de PNL si USR, dar preturile cresc si vor mai creste, rezulta ca puterea de cumparare a oamenilor va scadea, ceea ce inseamna cresterea saraciei. Efectul acestei saracii si saraciri a populatiei este atat scaderea economiei nationale cat si fortarea multora, din motive subzistentiale, sa plece iar la lucru prin strainatati, unde vor aduce, prin munca lor, plus valoare altor tari si economii”, notează Cristian Terhes.

Citește și: Îndatorarea populației- sursă de exportat miliarde

Afirmațiile sale vin și pe fondul unor informații absolut surprinzătoare: profitul net al sistemului bancar românesc a atins la sfârşitul primului semestru din 2021 un record de aproximativ 4,2 miliarde de. lei, în creştere cu peste 50% faţă de câştigul raportat pentru S1/2020.  Practic, sistemul bancar din România a ieșit mai bine din criza generată de pandemie decât a intrat, după cum a constatat la ZF Bankers Summit 2021 Bogdan Neacşu, noul preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor. Dacă tendința se menține, profitul băncilor din România pe întregul an 2021 poate ajunge la un nivel record de circa 8 miliarde de lei, în pofida pandemiei de COVID-19, apreciază Ziarul Financiar.

„Sub acest guvern PNL-USR Romania va ajunge din nou o tara in care vor fi foarte putini foarte bogati (cei despre care Citu spunea ca fac peste 3.000 de euro pe luna, ceea ce dovedeste – in mintea sa bolnava – ca economia bubuie) si foarte multi foarte saraci sau la limita saraciei. Culmea este ca, sub acest guvern PNL-USR pretins de dreapta, Romania nu va mai avea clasa de mijloc.

Ce face guvernul PNL-USR acum e echivalentul actiunilor comunistilor din anii ’50, care au impus cote taranilor care erau egale sau mai mari decat productia pe care le-o dadea pamantul. Scopul final era sa-i faca pe oameni ca, “de buna voie”, siliti fiind de saracie sau cu bocancul ori patul pustii, sa semneze ca isi dau pamantul in Colectiv. Neomarxistii de azi PNL-USR doar repeta ce au facut marxistii din anii ’50 in Romania”, conchide europarlamentarul PNȚCD Cristian Terhes.