Select Page

Patrarhia Română condamnă înlocuirea termenului de „sex” cu cel de „gen”, ocazionată de introducerea noilor cărți de identitate. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, susține că avem de-a face cu un act care „denotă fie sfidarea prin ignoranță a gramaticii, fie ocultarea adevărului” și acuză introducerea ideologiei transgenderismului în cadrul instituțional din România.

Reacția vine după ce ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că rubrica „gen” de pe noile cărți de identitate va fi păstrată în locul rubricii „sex” de pe vechile „buletine”, în pofida criticilor venite din rândul opiniei publice, imediat după proiectul-pilot efectuat de autorități la Cluj.

„A susține că genul are doar un înțeles binar („masculin” sau „feminin”) denotă fie sfidarea prin ignoranță a gramaticii, unde genul este la el acasă, fie ocultarea adevărului prin minciună.(…) În discuția politicianistă, nu în absentul dialog public, despre opțiunea între „sex” și „gen” referitoare la noile cărți de identitate, acest din urmă termen nu are nicio legătură cu identitatea biologică a persoanei care primește acest document, ci doar cu recenta ideologie a transgenderismului care începe să pătrundă ca un gaz toxic și în interstițiile spațiului public românesc. Pe ușa larg deschisă a unor instituții, a căror rațiune ultimă este chivernisirea responsabilă și onestă a binelui comunitar în toate registrele lui, nu al diluării acestuia până la confundarea cu surogate pline de E-uri ideologice total nesănătoase”, a declarat Vasile Bănescu pentru Stiripesurse.ro.

Citește și: Corino, fată… te-au făcut ăștia obiect!

Ministrul Afacerilor Interne a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că primele cărţi electronice de identitate vor fi înmânate titularilor în septembrie. Potrivit lui Bode, decizia a fost luată fiindcă s-a agreat „de comun acord” că în traducerea regulamentului european „gender” înseamnă „gen”. Nici pentru drapelul României nu se va face loc pe noile cărți de identitate, reiese din anunțul de luni al ministrului.