Select Page

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Timișoarei organizează miercuri, 4 august, o masă rotundă despre Parohiile Ortodoxe Române din Serbia. Dezbaterea, care face parte din seria de evenimente speciale din cadrul Anului omagial al pastorației românilor din afara României, se va desfășura online, cu începere de la ora 20:00, informează Mitropolia Banatului.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan Selejan și a Preasfințitului Părinte Daniil Stoenescu, preoți, teologi, studenți la Teologie ai Universităţii de Vest Timişoara şi invitaţii lor vor dezbate subiecte precum: Românii ortodocși din Serbia. Parcurs istoric; Viața religioasă și culturală; Biserică și Stat în Serbia; Implicarea Bisericii Ortodoxe Române în diferitele proiecte din Serbia; Educația religioasă; Activități pentru tineri; Desfășurarea programelor sociale, educaționale, culturale ș.a.m.d.

Moderatorul întâlnirii este Pr. Lect. Dr. Alin Cristian Scridon, de la Universitatea de Vest Timișoara – Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Teologie Ortodoxă. Link-ul dezbaterii este https://meet.google.com/txe-wort-bnh?pli=1&authuser=0. Informațiile pentru conectare se pot obține de la Pr. Lect. Dr. Alin Cristian Scridon (alin.scridon@e-uvt.ro/tel. 0744.935.241).