Select Page

Alina Mungiu-Pippidi lansează acuzații grave la adresa ministrului Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, și a primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu: cei doi ar fi reușit în politică fiindcă se putea vedea că „au spate” încă de pe vremea studenției.

„Sunt o categorie cu totul specială, Ciprian Ciucu și Cristian Ghinea au fost amândoi studenți și am văzut de la 20 de ani cum Ciprian, deși era cu noi la SNSPA și noi nu eram în tabăra care era prietenă cu Cotroceniu’ atunci, a mers să lucreze la Cotroceni de student. Cristi Ghinea a luat locul Elenei Ștefoi la Dilema, Elena plecase ca ambasador în diplomație, dar plecase că era Andrei Pleșu ministru. În câteva luni, Elena s-a întors înapoi, ea fondase revista. Mă credeți că Elena n-a mai putut intra înapoi? Micul și obscurul Cristian Ghinea care avea 21 de ani și a cărui limbă română era în curs de perfecționare… Deci ăștia erau oameni care erau foarte puternici, care aveau un spate extraordinar la vârsta de 20-21 de ani. Trebuie înțeles un pic că unii oameni au spate, unii oameni nu au spate”, a spus Alina Mungiu-Pippidi într-o emisiune difuzată de B1tv.

Ciprian Ciucu a fost ales sâmbătă președinte al organizației PNL București. Despre Cristian Ghinea, care pare de neatins în pofida gafelor și a erorilor de elaborare a PNRR, Alina Mungiu-Pippidi susține că ar conduce USR-PLUS din umbră. „De fapt el este șeful USR PLUS, el a fost șeful proiectului luați USR PLUS de la societatea civilă și Nicușor Dan și transformați într-o anexă care să îi ia pe votanții nemulțumiți de PNL pentru a-i aduce înapoi lângă PNL la guvernare. Deci el e șeful acestui proiect. Barna a fost pus în față numai în momentul în care noi l-am demascat pe Ghinea că a fost cel care a dat infam un proiect din datele noastre personale, date către SRI. Ăla e momentul în care a făcut un pas un pic în spate, după care s-a liniștit și l-a pus în față pe Dan Barna”, a precizat Alina Mungiu-Pippidi.