Select Page

„Scandalul împrumuturilor externe face prima victimă: Cîțu/Isar îl remaniază pe Nazare. Iohannis, fraierit sau complice?” se întreabă analistul Cozmin Gușă, care lansează o teorie explozivă în privința neașteptatei excluderi de la Finanțe.

„Ministrul de finanțe Alex Nazare a intrat de vreo două luni în cătarea cuplului de “asasini economici” Cîțu-Isar și se pare că aseară aceștia l-ar fi convins pe Klaus Iohannis să-l remanieze pe Nazare. Motiviația reală a celor doi, cu antecedente penale în manipularea pieței financiare, este dată de intenția ministrului de finanțe de a reorganiza ministerul cu un plan care până acum a fost refuzat de 4 ori de Cîțu”, scrie Cozmin Gușă pe pagina sa de facebook.

Citește și: Aproape 100 000 000 de euro împrumutați pe zi!

„Motivul refuzului este strict legat de eliminarea astfel din departamentul de trezorerie exact a oamenilor din rețeaua Cîțu-Isar care negociază împrumuturile externe ale statului român la cele mai dezavantajoase dobânzi. Mai mult, Nazare a decis să elimine și uriașele comisioanele pe care această rețea de sorginte cvasi-infracțională le mai și încasa în urma negocierii împrumuturilor. Pentru Iohannis, acest accept al remanierii, sub această motivație reală, ridică două semne de întrebare: fie este fraierit de către tripleta Cîțu-Isar-Gorghiu, în vâltoarea luptei interne din PNL, fie este bine informat despre rețeaua celor care căpușează împrumuturile externe ale României și atunci devine complice la acest grav matrapazlâc”, conchide Cozmin Gușă.

Alexandru Nazare a refuzat să-și prezinte demisia la solicitarea premierului, astfel că Florin Cîțu a recurs la o cerere de revocare. Aceasta ajuns, joi, la președintele Klaus Iohannis, însoțită de propunerea ca Florin Cîțu să ocupe interimar portofoliul Finanțelor.