Select Page

Marine Le Pen (Franța), Matteo Salvini (Italia), Viktor Orban (Ungaria), Jaroslaw Kaczynski (Polonia) și Santiago Abascal (VOX, Spania) se numără printre semnatarii unei declarații comune prin care se pune „prima piatră de temelie” a unei alianţe în Parlamentul European care vizează „reformarea Europei”, relatează AFP. „UE devine din ce în ce mai mult o unealtă a forțelor radicale care ar dori să realizeze o transformare culturală, religioasă și finalmente, o construcție fără națiuni a Europei, urmărind să creeze un superstat european”, se arată în scrisoarea semnată de 16 formațiuni politice din Uniunea Europeană.

„Folosirea structurilor politice pentru a crea un superstat european și noi forme de viață socială este o manifestare a unei periculoase inginerii sociale din trecut, care trebuie să trezească rezistență legitimă”, se arată în scrisoarea care „reafirmă credința noastră că familia este celula de bază a națiunilor noastre. Într-o vreme în care Europa este confruntată cu o gravă criză demografică, cu rate de naștere scăzute și populație îmbătrânită, politicile pro-familie ar trebui să fie răspunsul în locul imigrației de masă”.

Din partea României a semnat PNȚCD, reprezentat în Parlamentul European de Cristian Terhes. Declarația privind viitorul Europei se bucură și de spijinul Alianței pentru Unirea Românilor, formațiune aflată în curs de aderare la ECR (Conservatorii și Reformiștii Europeni). Potrivit unui document semnat de copreședinții AUR, George Simion și Claudiu Târziu, „traseul către un super-stat federal european este un traseu către o trădare a dorinței părinților fondatori ai Uniunii. Popoarele care au decis să se unească într-un proiect comun n-au dorit un imperiu care să le impună legi contrare propriei identități în răspărul dorinței și tradiției lor. Popoarele celor 27 de state membre sunt inima acestui proiect și ele nu pot fi șterse de o birocrație instituțională în numele unei culturi a anulării (cancel culture). Uniunea se îndepărtează tot mai mult de voința acestor popoare, în favoarea unei mici pseudo-elite ce-și urmărește propria agendă ideologică.” De asemenea, liderii AUR consideră că „în fața provocărilor cu care ne confruntăm, unirea forțelor politice europene conservatoare este mai necesară ca oricând. Împărtășim viziunea partidelor semnatare și credem că e necesar să ne coordonăm acțiunea politică și să ne afirmăm credința într-un viitor european comun modelat potrivit acestei viziuni, care este cea a părinților fondatori ai Uniunii: Europa națiunilor.” Textul integral al scrisorii poate fi citit AICI.