Select Page

„Din acest moment, pandemia NU MAI EXISTĂ dpdv legal în România”, scrie avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de socializare, după ce Curtea de Apel București a constatat inexistența HCNSU nr.36/21.07.2020. Este vorba despre hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență care a oficializat pandemia în România.

„Sesizeaza Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a Legii nr.136/2020. Admite actiunea in parte.

Constata inexistenta HCNSU nr.36/21.07.2020. Respinge capatul de cerere privind publicarea in Monitorul Oficial.

Obliga paratul CNSU la plata catre reclamant a sumei de 50 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata, constand in taxa de timbru. Cu recurs, in 15 zile de la comunicare.Recursul se va depune la Curtea de Apel Bucuresti, sub sanctiunea nulitatii. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin intermediul grefei instantei, azi, 01.07.2021”, se arată în soluția pe scurt emisă Dosar 2516/2/2021.

Citește și- E alb pe negru: măsuri „scoase din burtă” 

Acțiunea a fost depusă în instanță de Adrian- Cristian Secu, un tânăr IT-ist, student în anul II la Facultatea de Drept. Instanța admite, practic, că hotărârea în baza căreia a fost oficializată pandemia în țara noastră nu este un document juridic, ci o simplă foaie de hârtie. Inexistența unui act normativ reprezintă cea mai gravă sancțiune pe care o poate da instanța, iar punerea în executare a unui astfel de act de către funcționarii publici, constituie infracțiune.