Select Page

La nici 24 de ore după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente  a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste de 12-15 ani, Valeriu Gheorghiță a declarat că România începe chiar de săptămâna viitoare vaccinarea acestei categorii de vârstă. Anunțul făcut de șeful campaniei naționale de vaccinare a fost imediat sancționat de Alianța pentru Unirea Românilor.

„Pe scurt, aceeaşi infrastructură, aceleaşi centre de vaccinare, atât centre fixe, cabinete de medicină de familie, evenimente de tip maraton de vaccinare, centre de tip drive thru, pot fi accesate atât prin programare cât şi prin prezentare directă. În momentul acesta platforma de programare este în curs de optimizare, sperăm ca luni, pe 31 mai, să fie pregătită pentru a permite deja programarea prin contul părinţilor”, a declarat Valeriu Gheorghiță sâmbătă, la maratonul vaccinării de la București. El a precizat că schema este aceeași ca la adulți: două doze la interval de 21 de zile.

„Noi, cei din partidul AUR, vrem să ne facem clar înțeleși: nu ne opunem vaccinării adulților, câtă vreme ea respectă libertatea individuală de alegere și nu este impusă cu forța. Dar nu putem fi de acord ca un vaccin creat în câteva luni și despre care nimeni din lumea științifică nu se poate lăuda că știe totul, să fie administrat copiilor noștri”, au reacționat cei de la AUR prin intermediul unui comunicat.

„Toate vaccinurile administrate astăzi copiilor au fost testate ani de zile și introduse în schemele de vaccinare naționale doar după ce s-a dovedit că efectele lor adverse pe termen lung sunt minore. Cine are interes ca un vaccin făcut în grabă, și încă printr-o tehnologie de manipulare genetică ale cărei consecințe lumea științifică nu le poate nici măcar bănui, să fie administrat, fără discernământ, și copiilor?

De aceea, facem un apel către guvernanții români: încetați experimentele dictate din afară! Și în egală măsură ne adresăm părinților din România: nu vă lăsați copiii să fie cobai într-un test de laborator al cărui singur efect cert, pe termen scurt, este îmbogățirea unor șmecheri, dar ale cărui efecte pe termen lung s-ar putea să le regretați și voi, și copiii voștri nevinovați…” se arată în comunicatul Alianței pentru Unirea Românilor.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, aproape 4,3 milioane de români s-au vaccinat cu cel puțin o doză de la începutul campaniei, atunci când autoritățile se lăudau că în șase luni vor vaccina zece milioane de persoane.