Select Page

Președintele Partidului Liberal din Republica Moldova, Dorin Chirtoacă, anunță că formațiunea sa a hotărât să strângă rândurile unioniștilor alături de Alianța pentru Unirea Românilor. AUR Moldova reușește, astfel, să consolideze într-un timp record forțele unioniste de la Chișinău.

„PL rămâne adeptul reunificării RM cu România, ca fiind singura cale adevărată și demnă, calea cea mai scurtă și eficientă, pentru integrarea noastră în familia NATO și UE, precum și singura șansă de a avea un trai sigur și prosper, pentru toți cetățenii din actuala RM.

Păstrându-ne identitatea liberală, ca parte a familiei politice liberale europene – ALDE, dar mai ales, rămânând pe direcția pro-românească, noi, membrii Partidului Liberal, am decis să participăm la alegerile din 11 iulie pe lista partidului AUR, pentru ca împreună să spargem gheața dezbinării și să clădim Unirea. PL va prezenta candidații săi pentru listă, vom pune la dispoziția staff-ului comun sediile, unitățile de transport, logistica și resursele umane, pentru campania electorală.

La final, dar nu în ultimul rând, în calitate de om, de român, dar și de primar al Chișinăului în perioada 2007-2018, vreau să mulțumesc instituțiilor statului român care mi-au apreciat activitatea decorându-mă – Patriarhia Română, Președinția și Casa Regală prin MS Regele Mihai I al României, pe care am avut onoarea să-l cunosc personal. Instituțiile din RM mi-au “apreciat” și ele activitatea, însă prin dosare penale fabricate, la comandă politică, din care o parte mai continuă și astăzi.

Unirea este obiectivul fundamental pe care-l avem de înfăptuit!” se arată într-un comunicat semnat de președintele liberal Dorin Chirtoacă.

Citește și: „Unirea are deja loc”!

Prezent la Chișinău în calitate de invitat special la conferința de presă a liberalilor, copreședintele AUR, senatorul și președintele Comisiei pentru românii din afara granițelor, Claudiu Târziu, s-a declarat convins că AUR va intra în Parlamentul Moldovei cu un rezultat foarte bun. „AUR va fi la guvernare și la Chișinău, și la București. AUR va face Unirea. Sunt sigur de acest lucru. Nu avem voie să ratăm și am certitudinea că noi vom învinge. Am scris istorie în România, atunci când Alianța pentru Unirea Românilor a fost surpriza de proporții la alegerile parlamentare și vom scrie istorie și în Republica Moldova, cel de-al doilea stat românesc. În prezent, AUR este al doilea partid din România după ratingul de creștere a popularității și a reușit acest lucru într-un timp record. Sunt sigur că la alegerile anticipate din 11 iulie, AUR va avea un rezultat remarcabil!” a spus Claudiu Târziu.