Select Page

ACTUALIZARE 13:27  Grupul de protestatari pornit de la Brașov se apropie de București. Potrivit organizatorilor, din Piața Universității se va merge în marș către Piața Victoriei și se va protesta chiar în fața clădirii Guvernului. Între timp, se viralizează un mesaj al agricultorilor, potrivit căruia riscăm să ajungem, până în 2030, la 7 milioane de hectare de teren arabil deținute de străini, din totalul de 9,4 milioane, dacă se aprobă în forma inițială proiectul legislativ L 107/2021 pentru reglementarea vânzării terenurilor. Comunicatul integral poate fi citit AICI. 

Știrea inițială: 

Protest masiv anunțat la București de Calea Neamului, NEAMUNIT și Starea de Libertate împotriva „planului de distrugere completă a României”. Sprijiniți de Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință, organizatorii cheamă la apărarea Libertății și Pământului sâmbătă, de la ora 15:00, în Piața Universității. Protestatarii cer „încetarea imediată a oricăror restricții și presiuni care se exercită de peste un an de zile împotriva libertății noastre” și respingerea imediată în Parlament a proiectului de lege privind vânzarea necondiționată a pământului către străini, precum și o strategie de recuperare a pământurilor déjà vândute.

Protestul se va desfășura simultan cu alte demonstrații din întreaga lume, manifestanți pentru Libertate din peste 100 de orașe din 40 de țări fiind raliați acțiunii internaționale lansate de Alianța Mondială pentru Libertate. Aceasta este a doua manifestație amplă organizată în acest mod, după cea din 20 martie, în mediul virtual răspândindu-se ipoteza că ordinul de relaxare dat în România și în alte țări din Europa ar putea avea legătură cu protestele anunțate. Libertatea de exprimare, libertatea de mișcare, libertatea de alegere, libertatea de întrunire, libertatea sănătății și nu în ultimul rând libertatea presei sunt dezideratele celor care ies azi în stradă și care cer blocarea „pașapoartelor de segregare” și a campaniei agresive de vaccinare.

„Lovitura de grație și finală ce se vrea a fi dată românilor, pe fondul restricțiilor din ultimul an, este proiectul de lege prin care li se permite străinilor (persoane fizice și juridice) să cumpere la liber pământ în România, fără niciun fel de condiție. Siguranța alimentară si implicit națională, cu toate conotațiile ei, este pusă într-un real pericol”, susțin organizatorii manifestației din România. „Lovitura de grație se va da prima dată în Transilvania, unde deja Ungaria a investit sute de milioane de euro în fermierii și agricultorii maghiari. Sume enorme sunt pregătite de statul ungar pentru cumpărarea directă a terenurilor care încă mai sunt în posesia românilor sărăciți și înglodați în datorii, deci extrem de vulnerabili, mai ales după ultimul an în care politica restricțiilor și abuzurilor a pus la pământ întreaga economie.(…) Au tot ce le trebuie pentru a cumpăra la propriu Transilvania bucată cu bucată, dacă noi le permitem asta”, arată organizatorii protestului, care consideră că proiectul de lege inițiat de parlamentari de la UDMR, USR și PNL este „bomboana de pe coliva suveranității naționale”.