Select Page

Zece containere pline-ochi cu aproximativ 200 de tone de gunoaie din Germania au fost depistate vineri de Poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa Sud Agigea. „Rețeta” prin care nemții și-au aruncat deșeurile în România are la bază, în mod cinic, activitatea de import-export, containerele fiind destinate unei firme din Prahova.

„În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal şi hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii şi bucăţi de azbest, în cantitate de aproximativ 200 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României. În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa”, se arată în comunicatul de presă.

Citește și: Lemn românesc de aproape un milion de euro, confiscat!

Controlul poliţiştilor de frontieră a fost derulat în cooperare cu lucrători ai Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi cu un reprezentant al Agenţiei FRONTEX. Gunoaiele urmează să fie returnate expeditorului iar cercetările demarate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta vizează săvârşirea infracţiunilor de folosirea de acte nereale şi încălcare a regimului deşeurilor.