Select Page

Directorul Terapia Cluj, Dragoș Damian, anunță că antiviralul Favipiravir intră în fabricație și în România, la cel mai mare producător de medicamente din țară. Doctorii de familie vor putea prescrie pacienţilor cu forme uşoare şi medii de boală medicamentul, acesta fiind până acum prescris doar de către medicii specialişti din spitale.

„Avem 25.000 de cutii de favipiravir pe stoc pentru luna aprilie-mai, urmând ca din iunie să fabricăm în Cluj până la 50.000 de cutii pe lună ca să acoperim necesarul și în spital și în ambulator. Dar, apelul nostru este ca populația să ia medicamentul doar la instrucțiunea medicului și pe baza de prescripție medicală.

Acum, bătălia se va da cu adevărat înainte de spital, pentru că formele ușoare și moderate pot fi tratate în ambulator și riscul de a se ajunge cu forme severe și critice în ATI scade foarte mult”, a declarat în exclusivitate pentru Stiripesurse Dragoș Damian.

Directorul marelui producător clujean de medicamente lansa o scrisoare deschisă usturătoare către conducătorii statului român, cu ocazia centenarului aniversat de Institutul Cantacuzino. „Domnule Iohannis, domnule Cîțu, cel mai bun omagiu pentru Institutul Cantacuzino este sa dati 20 milioane euro din PNRR pentru o fabrica de vaccinuri (…) În loc să aruncam 3 miliarde de euro din PNRR în toate direcțiile inutile, cel mai bun act de recunoaștere a tradiției din industria farmaceutică din România este să se ducă mai departe moștenirea institutului, și să construiască o fabrică nouă de vaccinuri” scria Dragoș Damian, al cărui mesaj integral în puteți citi AICI.